Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.02.2009.

23:51

Kup Kralja: Barsa bolja od Maljorke

Fudbaleri Barselone savladali su Maljorku 2:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Kralja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Barsa je do prvog gola došla u 35. minutu kada je Bojan Krkić sjajno centrirao, a Tijeri Anri glavom savladao Herman Luksa. Pobedu i konačan rezultat postavio je meksički reprezentativac Rafael Markez iz slobodnog udarca u 73. minutu. U prvoj odigranoj utakmici polufinala Sevilja je u sredu savladala Atletik Bilbao 2:1 (0:1), a revanši su na programu 4. marta.

Barsa je utakmicu počela sa Bojanom Krkićem kao najisturenijim igračom, a već u devetom minutu španski reprezentativac je imao odličnu šansu ali je Luks odbranio. Pet minuta pre vodećeg pogotka Iniesta je nakon duplog pasa sa Anrijem imao dobru proliku za pogodak ali je bio neprecizan.

U drugom poluvremenu najbolje prilike je imao Lionel Mesi ali je Luks i u 64. i u 71. minutu odlično reagovao.

U sredu je Sevilja uspela da savlada Bilbao iako su gubili nakon prvog poluvremena jer je Ljorente u 43. minutu doveo goste u vođstvo. Sevilja je do izjednačenja stigla u 60. minutu preko Dušera, a pobedu je obezbedio Akosta pogotkom u nadoknadi vremena.

Rezultati 1/2 finala Kupa Kralja:

Barselona - Maljorka 2:0 (1:0)
Anri 35, Markez 73
Sevilja - Atletik Bilbao 2:1 (0:1)
Dušer 60, Akosta 90 – Ljorente 43

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve