Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.01.2009.

04:17

Gavrančić: Tempiram formu za derbi

Među sedam januarskih pojačanja fudbalskog kluba Partizan, najzvučnije je Goran Gavrančić, nekadašnji reprezentativac SCG.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gavrančić se posle šest i po godina vratio u domaću ligu, pošto je još 2002. godine napustio Čukarički i prešao u kijevski Dinamo, jedan od najvećih klubova na istoku Evrope. Prošlog januara on je prešao u solunski PAOK, a letos je ostao bez kluba, pa je celu jesen proveo trenirajući u Teleoptiku.

Na taj način iskusni defanzivac upoznao se sa sistemom rada u Partizanu, pa sada lagano ulazi u formu.

"Ovaj deo priprema meni je baš potreban. Koristim ga maksimalno da se spremim za nastavak sezone. Adaptirao sam se, osećam se kao da sam ovde već dugo. Osećam malo umor koji ranije nisam osećao, zbog pauze koju sam napravio, ali ima još skoro mesec dana do prvenstva. na utakmici sa Salcburgom sam osetio manjak igračke rutine, nisam mogao svaki put da reagujem kao što bih voleo", kaže Gavrančić.

Već na startu prolećne polusezone Partizan igra večiti derbi, koji bi mogao da potpuno izbaci Zvezdu iz trke za titulu, ili da donese uzbudljiv finiš šampionata.

"Predstoji još par prijateljskih utakmica i cilj je da pik forme bude baš na derbiju. Voleo bih da budem u formi na početku sezone, kasnije bih to mogao da održavam tokom sezone. Ne smemo da imamo oscilacije, bio sam u klubu u kojem se stalno jurila titula, znam kako je, važno je ući dobro u sezonu. Uostalom, prva pobeda bi nam omogućila da 'isključimo' jednog protivnika iz trke."

O potencijalu Partizana u odnosu na kijevski Dinamo, debiju u Grčkoj u solunskom derbiju i Gavrančićevom razlogu za povratak u domaći fudbal čitajte u intervjuu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve