Nova vest
Fudbal

Subota, 17.01.2009.

16:40

Sepuja na pragu BSK Borče

Fudbalski klub BSK Borča, član Prve lige Srbije, značajno se pojačava za prolećnu polusezonu, u kojoj će pokušati da uđe u Superligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle fudbalera Novog Pazara Envera Alivodića, u Borču je na pregovore stigao i Judžin Sepuja, Uganđanin koji je nosio dres Vojvodine. Uganđanin je imao nekoliko ponuda iz Ukrajine, Češke i Nemačke, ali je zbog problema sa srpskom vizom prinuđen da ostane u Srbiji još šest meseci. To je pružilo neočekivanu priliku ekipi sa leve obale Dunava.

Sepuja je 25-godišnji reprezentativac Ugande, visok 190 cm, težak 85 kilograma, tipičan špic igrač koga odlikuju snaga i brzina. Menadžer BSK-a Darko Marić izjavio je za www.borca.com da će Uganđanin biti pravo pojačanje za njegov tim.

Sepuja je igrač profila kakav je potreban BSK-u, i kakve mi želimo da dovedemo. On je aktuelni reprezentativac svoje zemlje i najbolji je strelac Ugande u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo 2010”, ističe Marić.

Marić ne skriva ambicije kluba i nagoveštava ozbiljan rad na tome da ekipa ne samo dođe do Jelen Superlige, već i da bude uspešan debitant.

Od sada u Borču mogu dolaziti samo top igrači. Mi želimo da imamo igrače koji mogu praviti razliku i u Superligi, Za ovu sezonu uz popravljanje imidža kluba, i izgradnju tribine, sportski cilj je ulazak u Super ligu sa prvepozicije”, jasan je Marić.

Posle prve polusezone Borčani su drugoplasirani tim Prve lige Srbije, sa jednakim brojem bodova kao i vodeće Smederevo. U Superligu ove sezone ide pet najboljih klubova, a BSK ima devet bodova više od šestoplasiranog Metalca.

BSK pripreme za prolećnu polusezonu počinje u ponedeljak, 19. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve