Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.01.2009.

23:09

Voša (ne)će prodati najbolje igrače

Direktor FK Vojvodina Cvetko Riđošić izjavio je da je ostanak najboljih igrača prioritet kluba i da se Novosađani ne odriču borbe za titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Najvažnije je da na proleće jurišamo na titulu i toga se ne odričemo. Smatram da sam tom konstatacijom gotovo sve rekao. Ove zime prioritet je da ne gomilamo igrače, ali ni da se „oslobodimo“ onih koji su nam najvažniji. O tome, svakako, odlučuje Uprava gde je na prvom mestu klupski interes", rekao je Riđošić za "Večernje novosti".

Riđošić je takođe demantovao da je klub u finansijskoj krizi i izjavio da nema problema u svakodnevnom poslovanju. On kaže da bez obzira na spekulacije u medijima vezane za odlazak najboljih igrača kluba, Dušanа Tadićа, Danijelа Aleksićа i Igorа Đurićа, nije bilo konkretnih pregovora oko prodaje bilo kog fudbalera.

"Istina je da su naši igrači na meti inostranih menadžera, ali konkretnijih i ozbiljnijih razgovora, o pregovorima da ne govorim, nije ni bilo. Kada se sve to ozvaniči i posao krene svojim tokom, javnost će biti obaveštena, jer reklama po tom pitanju, zaista nam nije potrebna".

Ipak, bez obzira na uveravanja iz kluba da Vojvodina ove zime neće prodati najbolje igrače situacija je, čini se, drugačija. Dušan Tadić je na meti nekoliko klubova, najkonkretniji je holandski Ajaks, a situacija bi mogla da bude jasnija već sledeće nedelje.

"Do tada sam miran i ispunjavam klupske obaveze. Čujem, ima još nekih interesovanja, ali se ne upuštam u razmišljanja na tu temu. Ako bude, biće, ako ne, ostajem ovde i borim se za trofej", rekao je Tadić.

Sa druge strane, štoper Igor Đurić izjavio je da bi, posle 4 godine u crveno-belom dresu, rado promenio sredinu, ali da bi takođe želeo da ostane do kraja prvenstva, a slično razmišlja i mladi Danijel Aleksić.

Vojvodina je prvi deo sezone završila na 2. mestu na tabeli Superlige, samo 3 boda iza vodećeg Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve