Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.12.2008.

14:08

Real menja pravila Lige šampiona?

Madridski Real mogao bi da napravi presedan u Ligi šampiona ukoliko za to takmičenje prijavi oba nova klupska pojačanja, a upravo to pokušava Ramon Kalderon.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Naime, Real je na zimu kao najveća pojačanja doveo Lasanu Dijaru i Klasa Jana Huntelara, ali zbog pravila da samo jedan igrač koji je igrao Kup UEFA u aktuelnoj sezoni može da nastupa u LŠ za novi klub, madridski gigant ima pravo samo jednog od dva fudbalera da prijavi za to takmičenje. Zbog toga "galaktikosi" pokušavaju da nađu način da promene pravilo.

Predsednik Reala želi da zakaže sastanak sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, ne bi li ga nagovorio da prihvati da oba igrača zaigraju u najelitnijem klupskom takmičenju. Kao povod za to Kalderon navodi podatak da su njegovi pravnici pronašli tumačenje članova 17.17 i 17.18 pravilnika UEFA po kojima bi se moglo omogućiti obojici da igraju u Ligi šampiona, iako nijedan klub do sada nije pokušao da napravi sličan presedan.

Iako španski mediji kritikuju čelnike Reala zbog izbora pojačanja, predsednik kluba je objasnio da je dovođenje Huntelara i Dijare dugoročna investicija, i da je najbitnije to što su oni u klubu.

Kalderon je takođe izjavio da mu nije namera da pokuša da prekrši pravila ili prevari čelnike UEFA, već da želi da pokrene inicijativu da se u potpunosti izmeni pravilo sporno pravilo, koje je "trn u oku" mnogim klubovima, i da se omogući sivm igračima koji su nastupali u Kupu UEFA za jedan klub da nesmetano igraju u LŠ za novi klub, ako mu se priključe na polusezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve