Nova vest
Fudbal

Petak, 26.12.2008.

14:12

Vidić ponovo među "L'Ekipovih" 11

Defanzivac Mančester junajteda i Srbije, Nemanja Vidić, izabran je u najbolji tim sveta u 2008. po izboru novinara francuskog sportskog dnevnika „L’Ekip“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Idealan tim za 2008. godinu po izboru novinara je: Iker Kasiljas (R.Madrid), Dani Alveš (Barselona), Nemanja Vidić (M.junajted), Rio Ferdinand (M.junajted), Patris Evra (M.junajted), Stiven Džerard (Liverpul), Ćavi Ernandes (Barselona), Kristijano Ronaldo (M.Junajted), Lionel Mesi (Barselona), Fernando Tores (Liverpul), Zlatan Ibrahimović (Inter Milan).

Vidić se tako i drugu godinu uzastopno našao u L’Ekipovom idealnom timu.

U izboru novinara nalazi se čak sedam igrača sa titulom prvaka Evrope. Klupski prvak Evrope Mančester junajted ima četiri igrača, a najbolja reprezentacija kontinenta, Španija, ima tri. Osim Zlatana Ibrahimovića, koji nastupa za italijanski Inter, svi igrači igraju u Engleskoj ili u Španiji.

U odnosu na prošlu godinu, četvorica igrača ponovo su se našla među najboljih jedanaest: Alveš, Vidić, Džerard i Kristijano Ronaldo.

Takođe, L’Ekip je anketirao i svoje čitaoce, kao i posetioce sajta koji su izabrali šest različitih fudbalera u odnosu na novinare. Po izboru čitalaca, osim Kasiljasa, Alveša, Ferdinanda, Džerarda, Mesija i Kristijana Ronalda, u najboljem timu nalaze se i Filip Lam (Bajern), Džon Teri (Čelsi), Serhio Ramos (Real Madrid), Kaka (Milan) i Frank Riberi (Bajern).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve