Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.12.2008.

15:13

Blažević (ne) napušta BiH

Miroslav Ćiro Blažević najavio je povlačenje sa mesta selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je ta izjava ubrzo demantovana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Blažević je za hrvatski internet portal "index.hr" izjavio da napušta selektorsku poziciju, pošto je nezadovoljan stanjem u FS BiH, kao i nemogućnosti da ostvari dogovor sa čelnim ljudima te organizacije. Istovremeno, bosanskohercegovački sportski portal "sportin.ba" objavio je demanti hrvatskog stručnjaka da odlazi sa mesta selektora BiH.

Blažević je optužio potpredsednika FS BiH Sulejmana Čolakovića da ga je prevario pri izboru generalnog sekretara Fudbalskog saveza i da ga je blatio u medijima.

Mi jednostavno ne možemo da nađemo zajednički jezik. Oni nisu jedinstveni ni oko čega i ja to stvarno ne razumem. Kako uopšte takvi ljudi mogu da vode fudbalski savez? Jedno mi kažu, a onda rade nešto sasvim drugo. Optužuju me da se mešam u stvari o kojima ne treba da brinem, ali im je bilo dobro kada sam stvorio ovakvu reprezentaciju kakvu imamo danas“.

Sa druge strane, sportin.ba je objavio Blaževićevu izjavu kako nije istina da napušta kormilo reprezentacije BiH.

"Nisam rekao da ću da napustim mesto selektora. Ne mogu ja tek tako da napustim ljude koji mi veruju. Naravno da su navodi da odlazim bili lažni. Istina je da ima dosta nepravilnosti u radu našeg Saveza, ali sa njima moramo da se izborimo, a ne tek tako da im okrenemo leđa", rekao je Blažević.

Hrvatski trener je preuzeo reprezentaciju Bosne i Hercegovine u julu ove godine, ostvarivši dve pobede i dva poraza u kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo 2010.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve