Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2008.

21:59

Gol Iguaina za trijumf Reala

Fudbaleri madridskog Reala pobedili su Valensiju rezultatom 1:0 u uvodnoj utakmici 16. kola španske Primere.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Strelac odlučujućeg pogotka bio je Argentinac Gonsalo Iguain u 3. minutu. 'Kraljevski' klub je tako uhvatio priključak sa ekipama iz vrha tabele i zadržao šanse za titulu. Najbolji akter susreta bio je Arjen Roben, koji je asistirao za pobedonosni gol i iznudio oba žuta kartona isključenog štopera Valensije Karlosa Marćene (65 min.). Real je sada četvrti na tabeli sa 29 bodova, a Valensija je druga sa 30.

Srpski reprezentativac Nikola Žigić bio je najavljen u prvoj postavi, ali meč je ipak presedeo na klupi.

Fudbaleri Reala odlučno su počeli meč znajući da im je duel sa Valensijom jedna od poslednjih prilika za povratak u šampionsku trku.

Madriđanima se takav pristup neočekivano brzo isplatio – u 3. minutu. Roben je odradio veliki deo posla, predriblao je dvojicu protivničkih igrača i asistirao Gonsalu Iguainu za 1:0.

Inspirisani Roben konstantno je bio brži i spretniji od direktnih rivala na desnoj strani, a pravo je čudo kako u 30. minutu nije duplirao prednost domaćih. Holanđanin je ponovo pobegao odbrani gostiju, ali je previše oklevao što je pogubno uticalo na realizaciju. Ostalo je 1:0.

Propuštena kolosalna prilika Madriđana kao da je bila znak Valensiji da preuzme inicijativu.

Počelo je solidnim slobodnim udarcem Mate, a David Vilja je u 36. minutu imao najbolju šansu za goste. Hoakin je sjajnim prodorom podsetio na dane iz Betisa, perfektno je poslužio Vilju na drugoj stativi, ali cenarfor Valensije iskosa sa 4m šalje loptu iznad prečke.

'Slepi miševi' su nastavili sa pritiskom i u drugom delu igre, a prvi je pripretio Vilja nateravši Kasiljasa da interveniše i 'vadi' loptu iz donjeg desnog ugla. U 51. minutu Migel je idealno centrirao sa desne strane, Ruben Baraha je odlično utrčao i šutirao glavom, ali je Kasiljas odbio loptu do stative.

Osam minuta kasnije Iguain je mogao da se proslavi. Lepo je umirio loptu grudima posle kornera, ali je pogodio samo prečku.

Usledilo je isključenje Karlosa Marćene u 65. minutu. Roben je po ko zna koji put bio u naletu po boku, a Marćena ga je ramenom zaustavio. Radi detaljnijeg opisa ključne situacije, poželjno je napomenuti da se Marćena postavio kao košarkaš kada pokušava da iznudi faul u napadu, ali u početku se nije najbolje postavio, pa je morao da 'poturi' rame, što ga je koštalo kartona.

Štoper Valensije je potom žustro negodovao i besneo na klupi, ali to nikako nije moglo da pomogne njegovom timu.

Od toga trenutka Real je delovao znatno opasnije, naročito iz kontranapada. Najviše šansi promašio je Iguain, ali ni Guti se u nekoliko mahova nije najbolje snašao. Jedinu šansu do kraja za osvajanje boda gosti nisu iskoristili u 89. minutu, kada su Vilja i Silva u gužvi posle kornera bili izblokirani.

Konačnih 1:0 za tri boda i devetu prvenstvenu pobedu Reala.

Od 22 časa sastaju se Espanjol i Atletiko iz Madrida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve