Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2008.

18:10

Goleada u Premijer ligi

Na prve četiri utakmice 18. kola Premijer lige strelci su bili veoma raspoloženi pošto je viđeno čak 14 golova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Blekburn je na svom terenu ubedljivo savladao Stouk sa 3:0, a istim rezultatom Fulam je bio bolji od Midlsbroa. Bolton je pobedio Portsmut sa 2:1, dok je Sanderlend drugi meč uzastopno postigao četiri gola, savladavši Hal Siti u gostima sa 4:1. U poslednjem meču odigranom u subotu, Aston Vila je bila bolja od Vest Hema na "Apton parku" rezultatom 1:0.

Blekburn je sa novim menadžerom Semom Olardajsom ostvario ubedljivu pobedu nad Stouk Sitijem od 3:0. ’Veliki Sem’ je odmah napravio tri izmene u odnosu na bivšeg menadžera Pola Insa, ubacivši Dejvida Dana umesto Tugaja i Benija Mekartija i Džejsona Robertsa umesto Roke Santa Kruza i Meta Derbišajera.

Prvu dobru priliku imao je Stouk u sedmom minutu, kada je Glen Velan pogodio prečku. Ipak, domaći tim dolazi u vođstvo minut kasnije kada je Beni Mekarti uspešno realizovao penal posle faula nad Mortenom Gamst Pedersenom u kaznenom prostoru. Pitanje pobednika bilo je rešeno već u narednih 18 minuta. Prvo je Džejson Roberts u 17. minutu duplirao vođstvo posle asistencije Breta Emertona, a onda je devet minuta kasnije isti igrač šutirao, a na odbijenu loptu natrčao Mekarti i postavio konačan rezultat.

Bolton je došao do pobede nad Portsmutom od 2:1 golovima u prva tri minuta utakmice. Met Tejlor doveo je domaćine u vođstvo već u prvom napadu, sjajnim udarcem pogodivši donji levi ugao gola Dejvida Džejmsa. Samo dva minuta kasnije, Rikardo Gardner je došao do lopte u kaznenom prostoru i poslao udarac ispod nemoćnog Džejmsa. Konačan rezultat postavlja centarfor Portsmuta Piter Krauč posle fenomenalnog centaršuta Nika Kranjčara spoljnom stranom kopačke. U nastavku utakmice bilo je više dobrih prilika na obe strane, ali Gardner, Defo i Kranjčar nisu bili dovoljno precizni.

Fulam je sjajnom igrom došao do ubedljive pobede nad Midlsbrom od 3:0. Na prvi gol se čekalo do 40. minuta kada je Džimi Bulard doveo domaćina u vođstvo. U 53. minutu dosuđen je penal za Fulam kada je lopta slučajno okrznula po ruci Tonija MekMahona u kaznenom prostoru. Siguran izvođač bio je Deni Marfi. Konačan rezultat postavlja Klint Dempsi pola sata pre kraja preciznim udarcem u dalji ugao gola Rosa Turnbula. Fulam je tako ostao neporažen i posle sedam utakmica, prekinuvši niz od tri uzastopna poraza od Midlsbroa.

Sandlerlend je nastavio sa sjajnim rezultatima pod vođstvom privremenog menadžera Rikija Zbralje. Savladan je Hal Siti u gostima sa 4:1. Ipak, utakmica je tokom većeg dela bila neizvesna. ’Crne mačke’ povele su 11. minutu posle sjajnog voleja Steda Malbranka sa ivice kaznenog prostora, kada je pogodio gornji levi ugao gola nemoćnog Boaza Majhila. Iako je Sanderlend posle gola imao inicijativu, domaći tim dolazi do izjednačenja golom Nikija Barmbija iz peterca. Do svog drugog gola, Sanderlend je čekao do 78. minuta. Kieran Ričardson je prošao pored Steliosa i šutirao, a lopta se odbila od Zajatea i završila u mreži. Šest minuta kasnije Kenivajn Džouns rešava pitanje pobednika, udarcem glavom posle centaršuta Malbranka. Konačan rezultat postavlja Đibril Sise u 90. minutu. Sanderlend je ovom pobedom skočio sa 18. na 12. poziciju.

U poslednjem meču dana, Aston Vila je u Londonu savladala Vest Hem sa 1:0. Domaći tim je dobro počeo utakmicu i u prvih dvadeset minuta igre stvorio je nekoliko dobrih prilika, od kojih je najbolju imao Kreg Belami u 12. minutu, ali je golman Vile Bred Fridel bio brži. Do kraja poluvremena, domaćini su imali još jednu dobru priliku preko Belamija, a na drugoj strani šanse su propustili Ešli Jang i Gebrijel Agbonlahor.

U nastavku, centarfor Vest Hema Karlton Kol propustio je dve stopostotne šanse za gol u 60. i 64. minutu. Promašene šanse su se osvetile 'čekićarima' u 78. minutu. Džejms Milner se probio po levoj strani i uputio udarac ka golu. Lopta je na putu ka mreži okrznula Lukasa Nila i prevarila golmana Vest Hema Roberta Grina. Aston Vila se ovom pobedom probila na treću poziciju.

Blekburn – Stouk 3:0 (Mekarti 8', 26' , Roberts 17')
Bolton – Portsmut 2:1 (Tejlor 1', Gardner 3' – Krauč 20')
Fulam – Midlsbro 3:0 (Bulard 40', Marfi 53'p, Dempsi 59')
Hal Siti – Sanderlend 1:4 (Barmbi 20' – Malbrank 11', Ričardson 78', Džouns 84', Sise 90')
Vest Hem - Aston Vila 0:1 (Milner 78')

U nedelju se igra derbi 18. kola između Arsenala i Liverpula, kao i mečevi VBA - Mančester Siti i Njukasl Totenhem. U ponedeljak, Everton dočekuje Čelsi.

Proverite vaš rezultat u našoj Fantasy fudbal Premijer liga igri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve