Nova vest
Fudbal

Subota, 20.12.2008.

13:51

Nemanja Pejčinović u Zvezdi

Odbrambeni fudbaler Rada Nemanja Pejčinović prvo je pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pejčinović je član mlade reprezentacije Srbije koja se plasirala na Evropsko prvenstvo u Švedskoj, a upisao je jedan nastup i za seniorski tim, na nedavno odigranoj prijateljskoj utakmici sa Poljskom u Turskoj. Njegova cena na tržištu procenjena je na oko 700 hiljada evra.

Nezvanično, dogovor između dva beogradska kluba oko dolaska Pejčinovića u Ljutice Bogdana već je postignut, a mladi štoper će zameniti Senegalca Ibrahima Gaja, koji odlazi. U sklopu transfera, na Banjicu bi trebalo da odu vezni igrač Marko Blažić i defanzivac Dejan Jaković, reprezentativac Kanade. Još uvek nije izvesno da li će njih dvojica biti pozajmljeni „građevinarima“ ili će ostati na Banjici.

U beogradskim medijima se već nekoliko nedelja spekuliše o ostatku liste pojačanja Crvene zvezde za prolećni deo sezone. Upravni odbor je u sredu odobrio sportskom direktoru plan u okviru kojeg je dovođenje šest novih igrača. Listu potencijalnih pojačanja predvode Ognjen Vranješ iz banjalučkog Borca, sa kojim je Zvezda povezana od početka 2008, kao i Darko Lazović (18), talentovani igrač čačanskog Borca, kojeg je beogradski klub tražio i letos.

Lazović je ofanzivni vezni igrač, koji je samo devet meseci posle seniorskog debija za Borac postao član nacionalnog tima Srbije i ostavio dobar utisak u Kupu UEFA, a postigao je već sedam golova za Čačane u svim takmičenjima. Vranješ je bio na Marakani sa direktorom Borca iz Banjaluke Damirom Špicom.

Ušli smo u pravu fazu pregovora sa sportskim direktorom Ilijom Ivićem, ali daleko od toga da smo još bilo šta dogovorili. To ne znači da transfer neće biti realizovan, ali pre nego što izvestim predsednika Milorada Janjetovića ništa neće biti potpisano ni sa jedne strane. Naš cilj je da fudbaleri Borca, kada odlaze u velike timove, to bude na nivou i na velika vrata, pa će tako biti i u slučaju Ognjena Vranješa“, rekao je Špica.

Ipak, sâm Vranješ je izjavio za klupski sajt Borca da će petog janura potpisati za „crveno-bele“.

Srećan sam što je sve konačno završeno i što sam ostvario dečački san. Vraćam se u Banjaluku, a put Beograda ću ponovo početkom godine. Žao mi je što napuštam Borac, ali još više se radujem što ću obući dres tako velikog kluba“, kaže Vranješ. On je na pragu Marakane bio i u maju, ali je interesantno da je u oktobru favorit da potpiše ugovor sa njim bio Partizan.

Iz domaće lige Zvezda se povezuje sa članovima ivanjičkog Javora, najprijatnijeg iznenađenja sezone, novim reprezentativcem Miljanom Mutavdžićem i Nigerijcem Neamekom Ađuruom. Obojica imaju po 22 godine, izuzetno su korpulentni i igraju na sredini terena. Uz njih kandidat za dolazak na Marakanu je i Aleksandar Jevtić (23, napad, OFK).

Posle opsežnih pretraga širom sveta i nekoliko putovanja Ilije Ivića na druge kontinente, iz južnoafričke lige bi mogli da stignu Bernard Parker (22, polušpic, Tande), Džonatan Kvarti (20, odbrana, Kajzer Čifs) i Mohamed Aval Isa (22, levi bek/plejmejker, AmaZulu).

Parker je letos bio na probi u poljskoj Legiji, ali nije prošao. Međutim, njegova forma ove jeseni je odlična, dao je 7 golova u ligi i 4 za nacionalni tim. Takvi nastupi privukli su pažnju mnogih ekipa, pa ga pored Zvezde sada aktivno prate i Panatinaikos, Olborg i Malme. Kvarti je u Čifse stigao letos iz rodne Gane, već je imao priliku da se pokaže protiv Mančester Junajteda i nije razočarao. Bio je član svih mlađih selekcija Gane, a ove jeseni debitovao je i za A tim „crnih zvezda“. Isa je bio član mlađih selekcija Gane (igrao i na slavnom turniru u Tulonu), a još nije debitovao za najjači tim. Isa je u oktobru bio na probi na Marakani tokom jedne od pauza za utakmice reprezentacija.

Drago nam je zbog njega i ponosni smo. On je naš ključni igrač i želimo da ostane sa nama do kraja sezone“, rekao je tada Filani Mabaso, direktor Amazulua.

Uz njih u medijima se sve češće pominje Miloš Marić (vezni, 26), nekada ključni igrač mlade reprezentacije SCG, koji je posle srebra na EP 2004 bio blizu Zvezde, ali je prešao u Olimpijakos. Užičanin je pre godinu i po dana prešao u belgijski KAA Gent, a Ivić ga odlično poznaje. Konačno, neki od grčkih medija najavljuju da bi ovaj januar mogao da označi ranije pominjani povratak napadača Darka Kovačevića (35) na Marakanu posle 12 i po godina. Kovačević je kao veteran igrao izvanredno za Olimpijakos i pretpostavlja se da bi bio pravo pojačanje za beogradski klub.

Upravni odbor nije saopštio koliko novca je određeno za prelazni rok, ali Ivić insistira na tome da je budžet za pojačanja potpuno nezavisan od prodaje igrača. Pošto je sportski direktor najavio da će se truditi da igrački kadar sa 39 svede na oko 25 igrača (što je započeto raskidom ugovora sa Devićem, Edgarom, Betoligarom i Maksimovićem), treba očekivati da će mnogi od sadašnjih igrača Zvezde napustiti Ljutice Bogdana tokom januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve