Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2008.

22:05

PL: Arsenal dočekuje Liverpul

18. kolo Premijer lige obeležiće susret na Emirejts stadionu između ekipa ’velike četvorke’, Arsenala i Liverpula.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč Arsenal – Liverpul igra se u nedelju od 17 časova. U subotu Blekburn dočekuje Stouk, Bolton je domaćin Portsmutu, Fulam čeka Midlsbro, Hal Siti Sanderlend, dok će Aston Vila biti gost Vest Hemu. U nedelju još igraju VBA – Mančester Siti i Njukasl – Totenhem, dok Everton u ponedeljak dočekuje Čelsi.

Najinteresantniji susret 18. kola biće meč u Londonu u nedelju između Arsenala i Liverpula. Liverpul je vodeća ekipa Premijer lige sa 38 bodova, dok je Arsenal peti sa 30. ’Crveni’ su u susretima sa preostala dva tima ’velike četvorke’, Mančester Junajtedom i Čelsijem, ostvarili pobede, ali je isti uspeh postigao i Arsenal. Liverpul će definitivno biti bez Fernanda Toresa, dok menadžer Arsenala Arsen Venger najverovatnije neće moći da računa na Samira Nasrija i Kolo Turea, kao i ranije povređene Tea Volkota i Tomaša Rosickog.

Blekburn dočekuje Stouk Siti sa novim menadžerom Semom Olardajsom, od koga se očekuje da sa većim uspehom vodi tim u odnosu na svog prethodnika Pola Insa.

Portsmut na gostovanje Boltonu ide bez povređenog bekovskog para Arman Traore – Glen Džonson, koji su pružali značajan doprinos napadu svog tima. Bolton će pokušati da iskoristi izostanak njih dvojice, kao i prednost domaćeg terena da se oporavi od poraza od Aston Vile (4:2).

Fulam, koji znatno bolje igra u gostima, dočekuje Midlsbro. Domaći tim je neporažen već šest uzastopnih utakmica, dok Midlsbro ima odličan skor sa Fulamom, pošto su u poslednja tri meča zabeležili isto toliko pobeda.

Hal Siti je proteklog vikenda uspeo da izvuče bod na Enfildu, a ovog dočekuje Sanderlend koji je ostao bez menadžera Roja Kina. Fudbaler Hala Din Vindas istakao je da je privremeni trener Riki Zbraglja veća opasnost po njegov tim nego Roj Kin. „Radije bih igrao protiv Sanderlenda koji vodi Roj Kin nego Riki Zbraglja. Mislim da će igrači sa njim igrati pod manjim pritiskom i sa većom slobodom, tako da će to biti veoma teška utakmica“.

Vest Hem, je prošlog vikenda obezbedio veliki bod u meču sa Čelsijem i ovaj put će pokušati da iskoristi umor igrača Aston Vile koji su u sredu igrali sa HSV-om u Kupu UEFA.

Mančester Siti, koji još uvek ne pruža dovoljno kvalitetne partije u odnosu na novac koji je uložen u tim, gostovaće ekipi Vest Bromviča u nedelju. Nastup prve zvezde Sitija, Brazilca Robinja je još uvek neizvestan.

Njukasl i Totenhem su imali slab početak sezone, ali su od tada napredovali do pozicija koje su daleko od zone ispadanja, iako je to znatno slabije od ambicija koje ova dva kluba imaju. U svakom slučaju, očekuje se vrlo neizvestan meč.

U poslednjem meču, koji se igra u nedelju, Čelsi gostuje Evertonu. Očekuje se da se Didije Drogba vrati u prvi tim ’plavaca’, dok je nastup Florana Malude vrlo neizvestan. Everton će najverovatnije opet igrati bez centarfora Luja Sahe.

Utakmica između Vigana i Mančester Junajteda odložena je zbog učešća ’crvenih đavola’ na svetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

Subota:
Blekburn – Stouk
Bolton – Portsmut
Fulam – Midlsbro
Hal Siti – Sanderlend
Vest Hem – Aston Vila

Nedelja:
VBA – Mančester Siti
Njukasl – Totenhem
Arsenal – Liverpul

Ponedeljak:
Everton - Čelsi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve