Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2008.

16:19

Ranijeri se vraća na Stamford Bridž

Pored susreta Junajted-Inter i Arsenal-Roma, i Čelsi će igrati sa italijanskim timom u osmini finala LŠ, pošto dočekuju Juventus, tim svog bivšeg trenera.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Klaudio Ranijeri se raduje povratku na Stamford Bridž i novom susretu sa starim gazdom Romanom Abramovičem. Italijan je iz Čelsija otpušten 2004, kada ga je zamenio Žoze Murinjo, i pet godina je čekao na trenutak povratka. "Biće mi zadovoljstvo da se vratim u London i da Juventus igra protiv njih", rekao je Ranijeri.

"Čelsi u skorije vreme nije igrao dobro protiv velikih timova, a imaju i problema sa povredama, tako da ćemo možda biti u prednosti. Ne smemo da ih pocenimo, pošto će za čitav tim biti katastrofa ako se ne plasiraju u četvrtfinale. Imaju neke od najboljih fudbalera sveta, i moramo da se postaramo da budemo savršeno spremni", rekao je Ranijeri.

Juventus ima velike ambicije u Evropi ovog proleća, pošto se finale Lige šampiona igra na olimpijskom stadionu u Rimu, gde su 1996. sa Vladimirom Jugovićem osvojili titulu.

Sekretar Čelsija Dejvid Barnard izjavio je da je žreb mogao biti još gori po njih, ali da mečevi sa Juventusom neće biti jednostavni.

"Svaki tim koji je uspeo da se plasira u završnu fazu takmičenja svakako ima kvalitet, ali moglo je biti još gore. Zamislite da smo dobili Barselonu. Ovako nam se na Stamford Bridž vraća Klaudio Ranijeri, i mislim da je to lepo, jer ga navijači Čelsija veoma poštuju. U njegovoj poslednjoj sezoni u klubu stigli smo do polufinala Lige šampiona, tako da će ovaj susret biti simboličan, jer će sada biti na drugoj strani", rekao je Barnard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve