Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2008.

13:07

Kežman: Borim se na svakoj utakmici

Napadač PSŽ-a Mateja Kežman izjavio je da ga promašeni penal protiv Tventea u Kupu UEFA nije omeo da kasnije postigne gol u pobedi nad holandskim klubom (4:0).

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

"Ranija iskustva su mi pomogla sinoć i baš zbog toga nisam izgubio koncentraciju. Morao sam da nastavim da izgaram na terenu, pošto se borim za minutažu na svakoj utakmici", rekao je Kežman za dnevnik "L'ekip". Srpski fudbaler dodao je da je ponosan na način na koji je ekipa došla do ubedljive pobede i plasmana u šesnaestinu finala Kupa UEFA.

"Srećan sam i ponosan na svoje saigrače. Sinoć smo prikazali fantastičnu igru, a u tome su nam pomogli i naši navijači, koji su napravili sjajnu atmosferu", objasnio je srpski fudbaler.

Kežman je u 61. minutu promašio penal, ali je u 84. ipak zatresao mrežu Tventea.

Predsednik Pari Sen Žermena Šarl Vilnev priznao je da se zapitao kako će Kežman reagovati posle promašenog jedanaesterca.

"Zapitao sam se kako će reagovati posle promašaja. On je, međutim, nastavio da se bori i zaista je bio impresivan", zaključio je Vilnev.

Kežman je do utakmice sa Tventeom odigrao 373 minuta u dresu Pari Sen Žermena i postigao samo jedan gol u prvenstvu Francuske.

Parižani su u šesnaestinu finala Kupa UEFA prošli upravo zahvaljujući ubedljivoj pobedi nad Tventeom, jer su imali isti broj bodova kao i španski Santander, ali bolju gol-razliku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve