Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.12.2008.

13:26

Ivić: Zvezda se nedovoljno poštuje

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Ilija Ivić posle dosta vremena i uz mnogo pomeranja termina konačno je seo pred predstavnike medija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ni ovoga puta nije uspeo da da konkretne odgovore. Jedna od najkonkretnijih stvari jeste spisak igrača koji idu iz Crvene zvezde ove zime.

"Napravio sam spisak igrača koji napuštaju Marakanu u januarskom prelaznom roku. Jedan od njih je Ibrahim Gaj. Slobodno smo dali i golmanu Bobanu Bajkoviću kome ističe ugovor. U ovom trenutku imamo čak 39 fudbalera pod ugovorom, a moj cilj je da taj broj spustimo na 25", rekao je Ivić.

U sredu uveče održaće se sastanak Upravnog odbora Kluba na kome će biti doneta odluka o količini novca, koji će biti potrošen na dovođenje pojačanja u zimskom prelaznom roku. Ivić očekuje da će i bez prodaje igrača imati dovoljno novca na raspolaganju za dovođenje pravih fudbalera. U Klub još uvek nije stigla nijedna konkretna ponuda za Nenada Milijaša i Ognjena Koromana, a kada stigne, moći će nešto više da priča o tome. U svakom slučaju je obećao, da će u slučaju njihovog odlaska, zamene biti istog, ako ne i boljeg kvaliteta.

Ivić se osvrnuo i na suđenje u Jelen Superligi, posebno u poslednjem kolu, kada je Zvezda izgubila od Hajduka 2:1, a glavni sudija je propustio čak četiri prilike da svira penal crveno-bele. On je istakao da će čelnici kluba u narednom periodu razgovarati sa čelnim ljudima svih fudbalskih institucija u Srbiji o tretmanu Crvene zvezde. Ta situacija traje već dugo, a Ivić je to posebno osetio u ova tri meseca, koliko je na mestu sportskog direktora i istakao da se Zvezda nedovoljno poštuje.

"Spisak potencijalnih igrača sam napravio. Postoji mnogo interesantnih igrača, ali ovoga puta ne bih o imenima. Poslednjih dana se dosta pričalo o Barkeru iz Južne Afrike. Tačno je da mi se sviđa, ali on u ovom trenutku pregovara sa dve švedske ekipe i Panatinaikosom. Očekujem da ćemo na kraju izaći kao pobednici i da će Barker obući dres Crvene zvezde", ističe Ivić.

Sportski direktor Crvene zvezde na kraju je rekao da on sam bira igrače i da mu ih niko ne nameće. Situacija je takva, da on u potpunosti želi da ima odgovornost za sve poteze koje napravi na visokoj funkciji u Klubu. Takođe je kazao da je veoma nekulturno postavljati mu pitanja o plati za koju radi u fudbalskom klubu Crvena zvezda, ali je rekao da je u grčkim ekipama AEK-u i Olimpijakosu dobijao mnogo značajnije iznose, pa su i pored toga, oba kluba ostvarivala velike fudbalske i finansijske dobiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve