Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.12.2008.

17:49

Babarogić nije izabran

Branimir Babarogić iz proceduralnih razloga nije izabran na mesto predsednika Zajednice fudbalskih klubova Superlige.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Bilo je najavljeno da će Babarogić, koga je delegirala Crvena zvezda, biti izabran za predsednika umesto Milana Tomića, ali do toga nije došlo zbog greške dosadašnjeg predsednika. Tomić je, naime, prvo zakazao izbornu Skupštinu, a tek onda sednicu Upravnog odbora, a po statutu Zajednice, prvo mora da se održi sednica Upravnog odbora, a tek potom Skupština koja verifikuje predlog Upravnog odbora.

Zbog toga je odlučeno da 16. januara naredne godine prvo bude održana sednica Upravnog odbora, a potom će biti održana Skupština.

Upravni odbor i Skupština Zajednice Superlige danas su usvojili izveštaje Takmičarske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za žalbe, kao i izvestaj komesara za bezbednost.

"Do naredne sednice Skupštine Zajednice klubova Superlige moguće je da klubovi dostave još neki predlog za izbor čelnog čoveka naše asocijacije. Predlaganje je moguće i na samoj Skupštini, tako da Babarogić možda neće biti jedini kandidat za predsednka", rekao je potpredsednik Zajednice Nikola Džomba.

Prema njegovim rečima, svi kandidati za predsednika Zajednice klubova Superlige dužni su da prvo dostave program i upoznaju članove Upravnog odbora sa ciljevima i načinom rukovođenja tom asocijacijom. Tek potom će se Upravni odbor izjašnjavati o najboljem kandidatu.

Komesar za bezbednost Svetislav Radosavljević je apelovao na ekipe koje imaju ambicija da se naredne godine nađu u Superligi da hitno poprave svoju infrastrukturu. Poznato je, naime, da će od naredne sezone Superliga biti proširena na 16 članova, a za pet novih mesta u ovom trenutku konkuriše desetak klubova iz Prve lige.

Oni su dužni da se usklade sa pravilnicima o licenciranju i bezbednosti. Jedan od osnovnih preduslova da bi klub igrao u Superligi je da na stadionu ima najmanje 3.000 mesta za sedenje.

"U ovom trenutku samo Crvena zvezda i Partizan ispunjavaju uslove iz pravilnika o licenciranju, što znači da su to i dalje jedina dva kluba u našoj zemlji koji mogu da organizuju međunarodne utakmice", rekao je Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve