Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.12.2008.

20:35

Bundesliga najgledanija

Nemačka Bundesliga objavila je da je u jesenjem delu šampionata ostvarena rekordna posećenost na stadionima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvih 17 kola odigrane su 153 utakmice u najjačoj ligi Nemačke. Kada se sve sabere na 153 meča bilo je neverovatnih 6, 254, 776 gledalaca što je novi rekord. Iz ovih brojki proizilazi da je prosečno po utakmici bilo 40 hiljada ljudi.

Najverniji su navijači Borusije iz Dortmunda. Na stadionu ’Signal Iduni’ tokom jesenjeg dela sezone prosečno je bilo skoro 73 hiljade gledalaca.

Iza ekipe iz Dortmunda nalazi se minhenski Bajern koji je na ’Alianc areni’ prosečno gledalo 69 hiljada ljudi. Najmanju prosečnu posetu u Bundesligi ima Energi iz Kotbusa koji prati ’svega’ 15 hiljada ljudi u proseku.

Najbliža Bundesligi je engleska Premijer liga. Tamo je do sada odigrano 17 kola i 169 utakmica koje je u proseku pratilo 35 hiljada i 235 gledalaca.

Još ranije, Bundesliga je označena kao najprofitabilnija i najefikasnija. Jesenju titulu u Nemačkoj osvojio je Hofenhajm, a prvo kolo prolećnog dela na programu je prvog februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve