Nova vest
Fudbal

Subota, 29.11.2008.

17:57

Sigurna pobeda crveno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički rezultatom 2:0, u 15. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedu Zvezdi doneli su Nikola Lazetić u 22. i Kleo u 35. minutu utakmice. Osmim trijumofm u sezoni crveno-beli su se učvrstili na trećem mestu, sa tri boda manje od drugoplasirane Vojvodine. Osmi poraz ostavlja Brđane na devetoj poziciji, s tim što bi ih u nedelju i remijem mogao prestići tim Rada.

Posle remija sa Javorom u Ivanjici, tim Čedomira Janevskog vratio se pobedama, četvrtim trijumfom u poslednjih pet utakmica. Zvezda je dominirala u prvom poluvremenu. Prvu šansu imao je Milijaš, koji je šutirao sa preko 20 metara, ali samo pravo u golmana gostiju Bojana Isailovića, koji je odbio loptu u korner.

U 22. minutu, Subašić je oduzeo loptu protivničkom igraču na oko 20 metara od gola Čukaričkog, dodao je do Koromana, a ovaj centrirao za Lazetića, koji glavom sa oko 5 metara šalje loptu u mrežu.

Desetak minuta kasnije, Kleo je postavio konačan rezultat. Gaj je ostao usamljen na drugoj stativi posle ubačene lopte iz prekida i dodao do Brazilca, koji sa oko 6 metara pogađa za 2:0.

U finišu poluvremena, šanse su propustili ponovo Kleo, sa 10-ak metara, kada je šutirao pravo u Isailovića, pa Subašić, kada je glavom poslao loptu pored gola sa oko 5 metara, dok je na drugoj strani Bojović imao priliku da smanji zaostatak, ali je posle dobrog prodora šutirao u pogrešnu stranu mreže.

Drugo poluvreme, Crvena zvezda je otvorila šansom Lazetića, koji je pogodio stativu sa ivice šesnaesterca, a u finišu meča golman Čukaričkog Bojan Isailović više puta je odlično intervenisao kod prilika Somea.

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski, uprkos rutinskoj pobedi, nije bio potpuno zadovoljan igrom svog tima.

"Igrali smo dobro samo od 20. do 45. minuta, ne samo zbog golova već i zbog prilika Klea i Subašića. U poluvremenu sam insistirao da napadamo i damo treći gol u čemu nismo uspeli. Igrali smo nepovezano i gubili previše lopti na sredini terena", rekao je Janevski posle meča.

"Ipak, raduje me što nismo primili gol nakon nekoliko utakmica. Što se ostalog tiče, ovu utakmicu treba što pre zaboraviti", izjavio je Janevski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve