Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.11.2008.

22:41

Bajern i Lion u osmini finala

Fudbaleri Liona i Bajerna obezbedili su plasman u osminu finala Lige šampiona iz grupe F, nakon pobeda u petom kolu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lion je pobedio Fjorentinu u Firenci 2:1, dok je Bajern na svom stadionu u Minhenu bio siguran protiv Steaue iz Bukurešta – 3:0. Golove za Francuze u Firenci postigli su Žan Makun i Karim Benzema, dok je jedini strelac za Fjorentinu bio Đilardino. Na duelu u Minhenu bilo je mnogo manje neizvesnosti. Bavarci su slavili golovima Miroslava Klosea (2) i Luke Tonija.

Lion i Bajern sada imaju po 11 bodova i u međusobnom duelu će odlučiti o pobedniku grupe. Steaua će morati da pobedi Fjorentinu ukoliko želi u UEFA kup.

Olimpik je do pobede stigao odličnim početkom utakmice u Firenci, pošto je do vođstva od 1:0 stigao već u 15. minutu, kada je posle loše rekacije odbrane domaćih poveo golom Žana Makuna.

Najbolji strelac francuskog šampiona Karim Benzema u 27. minutu je postigao i drugi gol za Olimpik, pošto je iskoristio dodavanje Žuninja.

Nadu Fjorentini vratio je u 45. minutu pogodak Alberta Đilardina, koji je glavom pogodio gol protivnika posle centaršuta Marija Alberta Santane.

Fjorentina, ipak, u nastavku utakmice nije uspela da stigne do izjednačenja, a kamoli do prve ovosezonske pobede u Ligi šampiona koja bi joj ostavila šanse da se dokopa osmine finala.

Bajern je bio mnogo ubedljiviji u duelu sa Steauom, iako je prvi pogodak postigao tek u 57. minutu preko Miroslava Klosea. Na dva poslednja gola, međutim, nije se dugo čekalo.

Prvo je Luka Toni povisio na 2:0 u 61. minutu, a potom je u 71. Klose drugim golom postavio konačan rezultat i Bajernu doneo peti uzastopni plasman u osminu finala Lige šampiona.

Olimpik i Bajern sada imaju po 11 bodova i u poslednjem kolu će u Lionu odlučiti o prvom mestu na tabeli Grupe F.

Fjorentina ima tri boda, a u poslednjem kolu će gostovati Steaui u Bukureštu i pokušati da izbegne poraz kako bi zadržala treće mesto i izborila učešće u Kupu Uefa na proleće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve