Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.11.2008.

11:30

Englez nameravao da ubije Maradonu

Jedan Englez pokušao je mačetom da ubije Dijega Maradonu, koji je prošle nedelje debitovao na klupi Argentine u meču sa Škotskom, navodi argentinska štampa.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Napadač je identifikovan kao 43-godišnji Jan Velvort koji je uhapšen u blizini stadiona Hampden Park u Glazgovu, noseći mačetu sa sobom. Velvort je nameravao da se osveti Maradoni za čuvenu ’Božju ruku’, kada je Argentinac dao gol rukom Engleskoj na Svetskom Prvenstvu 1986.

Velvort, koji živi u Midlsbrou, kladio se na taj meč pozajmljenim novcem i zbog rezultata te utakmice izgubio je sve, uključujući i suprugu koja ga je tada napustila.

Uložena suma iznosila je 500 funti, ali da je Engleska osvojila Svetsko Prvenstvo, novac bi se upetostručio.

Uložio sam 500 funti da će Engleska da osvoji Svetsko Prvenstvo u Meksiku i zaradio bih pet puta veću sumu da sam pogodio“, izjavio je Velvort.

Pozajmio sam novac od lokalnog zelenaša i na kraju sam morao da mu vratim ukupno 125.000 funti“, rekao je Englez.

Napadač je dodao da je želeo da odseče Maradoninu „malu glavu i da mu tako plati za sve“. Velvort je takođe Maradonu nazvao „argentinskom varalicom“.

Prema navodima štampe, Velvort je trenutno nezaposlen i pati od psihičkih problema.

Velvortu preti kazna do pet godina zatvora, a britanska štampa još uvek se nije oglašavala povodom ovog slučaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve