Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.11.2008.

19:23

Šestica Srbije na Savinom oproštaju

Reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu Bugarsku 6:1, u prijateljskom meču. Po dva gola postigli su Jovanović i Milošević, a po jedan Milijaš i Lazović.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol za Bugarsku postigao je Gerogijev. Savo Milošević je bio zvezda dana, jer se opraštao od nacionalnog tima 102. utakmicom, a sa dva postignuta pogotka zaokružio je učinak na reprezentativnih 37 golova. Uz to on je u prvom poluvremenu promašio dva penala. Bugari su mogli da prime i dvocifren broj golova, jer je Kačar dva puta pogađao okvir gola.

Tim Radomira Antića nastavio je tamo gde je stao u Beču. Srbija je od samog starta meča zaigrala kao da se radi o duelu Svetskog šampionata, i rezultat nije mogao da izostane.

Već u šestom minutu Savo Milošević je dobio priliku da se golom oprosti od dresa reprezentacije. Najbolji igrač utakmice Milan Jovanović ušao je u kazneni prostor iskosa sa leve strane, i iznudio penal.

Ipak golman Bugarske bio je uspešniji od ’devetke’ Srbije i ostalo je 0:0. Ipak samo tri minuta kasnije načeta je odbrana Bugara. Akciju je započeo na ovom meču sjajni Aleksandar Kolarov.

Njegovu loptu na levoj strani prihvatio je Lazović i prelepim dodavanjem kroz noge jednog bugarskog defanzivca proigrao je Jovanovića koji je sa peterca doneo prednost Srbiji udarcem u bliži ugao.

U 15. minutu ponovo je zablistao napadač Standarda iz Liježa. On je sjajno prošao nekoliko igrača Bugarske i iznudio još jedan udarac sa 11 metara. Odgovornost je ponovo preuzeo Milošević, ovoga puta šutirao je u drugi ugao, ali ga je golman Bugarske ponovo pročitao.

Bugari su bili potisnuti u prvom poluvremenu, a izjednačili su iz prve ozbiljne situacije. Aleksandar Luković napravio prekršaj na oko 20 metara od Dišljenkovićevog gola, a bivši igrač Crvene zvzde Blagoj Georgiev sjajno je izveo prekid i izjednačio na 1:1.

Taj gol bugara uopšte nije uticao na napadački orijentisanu igru Srbije, koja je do poluvremena postigla još tri gola. Već u 27. minutu naša selekcija ponovo je povela. Savo Milošević fenomenalim dodavanjem petom uposlio je Milana Jovanovića, a ovaj je ušao u kazneni prostor i odličnim udarcem savladao je golmana protivnika.

Nakon što je u prvoj četvrtini utakmice sjajno funkcionisala leva strana našeg tima, u drugoj je to bio slučaj sa desnom. Glavni igrač u takvoj igri bio je odlični Miloš Krasić koji asistirao kod trećeg i četvrtog gola. Oba gola postigao je Savo Milošević koji se tako na najlepši način oprostio državnog dresa postigavši 36. i 37. gol za Srbiju. Prvi je pao 28. a drugi u 34. minutu. selektor Antić je nekoliko minuta posle četvrtog gola sa terena izveo Miloševića koji je ispraćen ovacijama malobrojne publike na stadionu Partizana. Umesto njega na teren je ušao Dragan Mrđa.

Početkom drugog dela Antić je napravio još nekoliko izmena, ali one nisu uticale na igru Srbije koja je i u drugom poluvremenu kidisala ka golu protivnika. Naša selekcija je pored postignuta dva, u drugih 45 minuta mogla da postigne barem još toliko golova, jer je odlični Gojko Kačar u razmaku od smao nekoliko minuta pogodio prvo stativu pa prečku gola Buarske.

U 57. minutu na 5:1 povećao je kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš u svom stilu – bombom sa oko 20 metara. Konačnih 6:1 postavio je Danko Lazović posle još jedna sjajne asistencije Krasića sa desne strane.

Do kraja godine Srbije će odigrati još jedan prijateljski meč. Protivnik našoj najboljoj selekciji biće Poljska u Turskoj 14. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

329 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve