Nova vest
Fudbal

Subota, 15.11.2008.

18:15

Tomović doneo pobedu Zvezdi

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su seriju pobeda u Jelen Superligi, pobedivši Banat 2:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prednost domaćem timu doneo je Nikola Lazetić u 12. minutu, dva minuta kasnije izjednačio je Milan Srećo, a pobedu za beogradski klub izborio je Nikola Tomović u 41. minutu utakmice. Zvezda je i dalje treća na tabeli, bod iza Vojvodine, Banat se i dalje nalazi na desetom mestu.

Zvezda je odlično počela utakmicu, stvorila nekoliko prilika za gol u prvih deset minuta i konačno povela u dvanaestom, kada se Nikola Lazetić najbolje snašao pred golom rivala. Gosti su u prvih pola sata igre prešli centar samo u dva ili tri navrata, a izjednačili su iz prve takve situacije.

Samo 60-ak sekundi nakon vođstva domaćina, Zrenjaninci su izborili prekid na oko 20 metara od Stamenkovićevog gola. Milan Srećo je sjajno izveo slobodan udarac i savladao Zvezdinog golmana za 1:1. Ipak, Zvezda je u prvom poluvremenu bila znatno nadmoćniji rival, i posle propuštenih prilika Klea, Koromana i Tričkovskog, četiri minuta pred odlazak na odmor odbrana Banata ponovo je slomljena.

Pobedu za domaću ekipu izborio je mladi reprezentativac Nenad Tomović, koji je sjajno prošao pored tri igrača protivničke ekipe pre nego što je odličnim udarcem savladao protivničkog golmana udarcem sa 15 metara.

Posle veoma dobrog prvog poluvremena igra je splasnula u nastavku, a rezultat nije promenjen. Banat se i tokom drugog poluvremena uglavnom branio sa 11 igrača na svojoj polovini, a tek u poslednjih desetak minuta gosti iz Zrenjanina su se otvorili. Ipak, osim nekoliko prekida i kornera Banat nije ozbiljnije ugrozio gol Stamenkovića i ostalo je 2:1. Trener Zvezde Čedomir Janevski tokom drugog poluvremena napravio je sve tri izmene.

Ušli su Some, Ninkov i Burzanović, ali do kraja meča nisu uspeli da unesu živost u igru svog tima. Dva minuta pre kraja Burzanović se našao u izglednoj situaciji u kaznenom prostoru Banata, jedan defanzivac gostiju ga je oborio, a sudija je svirao faul u napadu.

Navijači Crvene zvezde tokom celog meča jasno su iskazivali nezadovoljstvo izborom Dobrivoja Tanasijevića za predsednika kluba, a tokom drugog poluvremena nisu poštedeli ni njegovog protivkandidata Zorana Bingulca.

Trener Crvene zvezde Čedomir Janevski posvetio je ovu pobedu novom predsedniku, dok je Saša Nikolić bio zadovoljan izdanjem svog tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve