Nova vest
Fudbal

Subota, 15.11.2008.

17:34

Partizan ubedljiv u Kruševcu

Fudbaleri Partizana zabeležili su ubedljivu podedu u Kruševcu nad Napredkom od 4:0.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Strelci za „crno-bele“ koji su odigrali jednu od najboljih utakmica u dosadašnjem toku sezone bili su Bogunović u 7, Moreira u 26. i 37. te Dijara u 76. minutu. Trener Partizana Slaviša Jokanović nije u ovom meču mogao da računa na kapitena Đorđevića zbog četiri žuta kartona, pa je njega u startnoj postavi zamenio Jovanović. U odnosu na kup meč protiv Jagodine u sredu, u napadu je zaigrao Bogunović, a Paunović je ostao na klupi.

Već u sedmon minutu Partizan dolazi do vođstva. Žuka je odlično proigrao Bogunovića na levoj strani, ovaj pre stiže do lopte od Mikića i levom nogom šalje loptu ispod Šejića u gol.

Nakon pogotka i vođstva, Partizan prepušta Napretku dominaciju na terenu što Kruševljani nisu iskoristili da stvore ozbiljniju šansu za gol. U trenucima kada je domaćin kontrolisao igru na sredini terena Partizan stiže do novog gola. U 26. minutu Bogunović lepo prolazi desnom stranom, centrira u šesnaesterac Napretka gde Moreira koristi grešku odbrane i postiže gol za 2:0.

Pre kraja poluvremena još jedan pogodak za srpskog šampiona. Nakon greške Napretkove odbrane, Tošić u 37. minutu proigrava Moreiru koji postiže svoj drugi gol na utakmici poslavši loptu kroz noge golmana domaće ekipe.

Na pauzi između dva dela Ljubomir Fejsa je zamenio Zorana Tošića.

Fudbaleri Partizan su i u grugom delu kontrolisali igru. Kruševljani su pokušali da brzo stignu do počasnog pogodka što ih je u 56. minutu umalo koštalo novog pogotka u njihovoj mreži ali je Šejić uspeo da odbrani šut Moreire sa oko sedam metara.

Posle te šanse Partizan nastavlja da napada i u 76. minutu dolazi do četvrtog gola. Nakon još jedne kontre Stevanović šalje loptu do Dijare koji pretrčava protivničkog fudbalera i postiže osmi pogodak u sezoni.

Do kraja utakmice Partizan je nastavio da igra čvrsto i moticisano ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju šansu. Napredak je bio blizu gola u 82. i 87. minutu ali Pavlović i Nikolić nisu iskoristili svoje šanse.

Ovom pobedom Partizan je stigao do 32. boda u sezoni, zadržavši osam bodova prednosti nad drugoplasiranom Vojvodinom. Napredak je ostao na deobi zadnjeg mesta na tabeli sa osam bodova, koliko ima Rad.

U narednom kolu „crno-beli“ na svom stadionu dočekuju OFK Beograd, dok Napredak ide u Kulu kod Hajduka.

Strelci: Bogunović u 8', Moreira u 26', 37', Diarra u 66'

Napredak: 1 Šejić, 6 Mikić, 23 Projić, 4 Miladinović, 2 Đorđević, 10 Vujović, 7 Pavlović Predrag, 14 Mitrović, 3 Pavlović Radmilo, 77 Nikolić, 19 Spasojević.

Partizan: 27 Božović, 3 Stevanović, 24 Knežević, 13 Jovanović, 37 Obradović, 8 Juca, 22 Ljajić, 10 Moreira, 11 Tošić, 17 Bogunović, 26 Diarra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve