Nova vest
Fudbal

Nedelja, 02.11.2008.

14:51

Savo doneo titulu Rubinu!

Fudbaleri Rubina iz Kazanja osvojili su titulu prvaka Rusije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dramatičnom pobedom na gostovanju protiv Saturna, 2:1, Rubin je stekao nedostižnu prednost nad drugoplasiranom ekipom CSKA iz Moskve, a prvi šampionski pehar u klupskoj istoriji timu iz Kazanja doneo je Savo Milošević, golom u 89. minutu.

Nakon subotnjeg poraza CSKA od gradskog rivala Spartaka, fudbaleri Rubina ušli su u utakmicu sa Saturnom znajući da bi im pobeda donela istorijski uspeh, a dugo se činilo da će na slavlje morati da sačekaju još nedelju dana.

Rubin je poveo pogotkom Adamova, u 75. minutu, samo nekoliko minuta kasnije Nemov je izjednačio, da bi Milošević, rekorder po broju nastupa u reprezentaciji, doneo gostima ključne bodove u šampionskoj trci, kada je na asistenciju saigrača sa desne strane sa samo nekoliko metara zatresao mrežu.

Tri kola pre kraja prvenstva, Rubin, koji ove godine slavi 50. godina od osnivanja, ima 10 bodova više od CSKA.

Klubu iz Kazanja ovo je najuspešnija sezona u istoriji. Počela je rekordnom serijom od 7 vezanih pobeda, uključujući i trijumf nad prošlogodišnjim prvakom Zenitom iz Sankt Peterburga, pa je Rubin praktično tokom cele sezone diktirao tempo u ruskom prvenstvu.

Novi prvak Rusije nikada nije igrao u nekadašnjoj elitnoj ligi Sovjetskog Saveza, a debi u ruskoj Premijer ligi imao je tek 2003. godine, kada je zauzeo 3. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve