Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.10.2008.

19:40

JSL: Prva pobeda Rada

Fudbaleri Rada savladali su kod kuće Vojvodinu, sa 1:0 (1:0) u okviru 10. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na Banjici, pred oko 1.000 gledalaca, postigao je Radivojević, u 31. minutu. 'Građevinarima' je to tek prva pobeda ove sezone, ali ipak ostaju na dnu tabele, uz samo 8 bodova iz 10 utakmica.

Vojvodina je doputovala u Beograd u borbi za sedmu pobedu u sezoni i bodove koji bi je približili vodećem Partizanu, ali nije uspela, uprkos dobrom početku.

Šanse su propustili najpre Mrđa i Buač u istoj akciji, pa kapiten Popović iz slobodnog udarca, odnosno Aleksić udarcem iz daljine, ali je Kahriman sve branio.

Vojvodina nije iskoristila svoje šanse, dok je Rad poveo iz jednog od retkih dobrih pokušaja da ugrozi gol gostiju. Pejčinović je izveo aut, a Radivojević se oslobodio Lovrića i pogodio donji desni ugao gola Vojvodine za 1:0.

Do odmora šanse pred golom Vojvodine imali su najpre ponovo Radivojević, pa Teodorović, ali su bili neprecizni.

Gosti su u nastavku meča napadali, dok se Rad uporno branio. Trener Vojvodine Dragan Radojčić u drugom poluvremenu je pojačao napad, ali gosti, uprkos inicijativi, nisu uspeli da stvore dobru priliku za izjednačenje.

"Ovu pobedu posvećujem u tri pravca, doskorašnjem treneru Aleksandru Janjiću, našem igraču Urošu Deliću koji je imao smrtni slučaj u porodici i vernim navijačima koji su nas navijačkom podrškom izneli na put trijumfa", rekao je posle meča novi trener Rada Marko Nikolić, kom je duel sa Vojvodinom bio debi na klupi beorgadskog tima.

Rad – Vojvodina 1:0 (1:0)
Radivojević 31

Rad: Kahriman - Pejčinović, Savić (Mališić), Vuković, Čotra - Koković, Teodorović, Radivojević, Jeremić (Pršo) - Jovanović, Ilić (Vidović).

Vojvodina: Brkić - Stošić, Djurić, Lovrić, Kizito - Grozdanovski, Popović, Buač (Pantelić), Tadić (Stojanović) - Aleksić, Mrdja (Lazetić).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve