Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.10.2008.

15:19

Srpski Beli Orlovi prvaci Kanade!

Srpski Beli Orlovi postali su prvaci Kanade u fudbalu pobedom nad Troa Rivijer Atakom posle boljeg izvođenja penala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Utakmica se igrala tokom jakog pljuska i posle 120 minuta igre rezultat je bio 2:2. Aleks Braletić je doveo Orlove u vođstvo u 61. minutu, ali je Nikolas Lesaž izjednačio pet minuta kasnije. U 6. minutu prvog produžetka Saša Viciknez, bivši igrač Obilića, je iz slobodnog udarca ponovo doveo Orlove u vođstvo, ali je Žan-Filip Etjen izjednačio u 104. minutu. Orlovi su penale dobili rezultatom 3:2.

Ovo je bio treći put uzastopno da Srpski Beli Orlovi igraju finale prvenstva Kanade. Pre dve godine su izgubili od Italija Šutersa, a prethodne od Toronto Kroacije.

Ove godine, Orlovi su završili kao drugoplasirani u svojoj diviziji, a onda su u plej-ofu pobedili Nort Jork Astrose i Italija Šuterse, dok su protivnici Ataka do finala bili Sent Ketrin Vulvse i FK Portugal.

Srpski Beli Orlovi su tako ponovili uspeh od pre 36 godina kada su pod vođstvom Dragoslava Šekularca došli do svoje prve titule. U ekipi koju vodi Milan Čančarević igraju iskusni igrači iz Srbije, kao i fudbaleri koji su se fudbalski školovali u Kanadi.

CSL je jedina profesionalna fudbalska liga u Kanadi sa timovima iz Ontarija i Kvebeta, a postoje planovi da se 2010. liga proširi i na ekipe iz zapadne Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve