Nova vest
Fudbal

Subota, 25.10.2008.

19:13

Zvezda ubedljiva protiv OFK-e

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su OFK Beograd 5:1, u derbiju devtog kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Crveno-beli“ poveli su u 35. minutu golom kapitzena Nenada Milijaša iz penala. Izjednačio je Milić u 56. minutu, a Zvezda je do kraja slavila ubedljivu pobedu golovima Subašića (75. i 76. minut), Koromana u 82. i Blažića u poslednjem minutu susreta. Zvezdi je ovo četvrta pobeda u sezoni. Tim Čedomira Janevskog sada ima 14 bodova i četvrti je na tabeli. Sa druge strane, OFK je zadržao treću poziciju sa 15 bodova.

Zvezda je protiv OFK Beograda odigrla verovatno i najbolju utakmicu u sezoni, ali je 15 minuta pre kraja rezultat na semaforu bio 1:1. Tada Subašić postiže dva gola za dva minuta i tako otvara put do pobede svom timu.

Prvi gol dao je Nebad Milijaš iz penala koji je iznudio Slavko Perović posle faula Sinđića. Milijašu je ovo bio jubilarni, 100. meč u dresu Zvezde.

OFK je pre Zvezdinog gola imao dve prilike, ali Jeftić i Milić nisu bili uspešni u osmom i devetom minutu. U 23. minutu Zvezda je uzvratila, ali je odličan pokušaj mladog Nikolića završio na delu gde se spajaju prečka i stativa. U samom finišu prvog dela sjajnu priliku imao je i Koroman, ali se obrukao iz odlične pozicije.

Početkom drugog dela nije bilo prilika, a onda je OFK izjednačio iz odlične kontre Beljića, Jeftića i Oliveire. Već u narednom minutu Janevski je umesto Burzanovića i Tričkovskog uveo Subašića i Klea, i taj detalj prelomio je meč.

U 75. minutu Subašić je ponovo doneo prednost Zvezdi. Prvo je njegov pokušaj zaustavio golman Ilić, ali se lopta ponovo odbila do Zvezdinog napadača koji ’iz druge’ nije pogrešio. Već u narednom minutu Subašić je postigao i drugi gol.

Koroman je prošao po levoj strani i centrirao, a Subašić je sa pet metara glavom savladao Ilića za 3:1. Dva gola Subašića bila su uvod u minijaturu Koromana u 82. minutu. Osmica Zvezde sjajnim driblinzima izbacila je dva igrača, a onda fenomenalnim lobom iz mrtvog ugla donela prednos od tri gola.

U samom finišu utakmice, tačku na sjajno izdanje stavio je Blažić

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Petković, Tomović, Mijailović, Nikolić, Milijaš, Koroman, Burzanović (od 62. Kleo), Perović (od 75. Blažić) i Tričkovski ( od 62. Subašić).
OFK Beograd: Ilić, Milovac, Lazarević, Markoski, Milenović, Ignjovski, De Oliveira, Beljić, Sinđić, Milić (od 70. Jelić) i Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve