Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.10.2008.

22:51

LŠ: Arsenal ubedljiv u Istanbulu

Fudbaleri Arsenala pobedili su u gostima Fenerbahče, sa 5:2, dok je Dinamo Kijev slavio u Portu, 1:0 u okviru 3. kola grupe G Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Arsenal je trijumfovao golovima Adebajora, Volkota i Dijabija u prvom, odnosno Songa i Ramzija u drugom poluvremenu. Sa druge strane, jedini gol u Portu postigao je Alijev, u 27. minutu.

Arsenal je u velikom stilu prekinuo niz Fenerbahčea od 15 evropskih utakmica u Istanbulu bez poraza, pobedom od 5:2.

Sesk Fabregas je dao ključni doprinos za rano vođstvo Arsenala, sa dve asistencije. Najpre je u 10. minutu pronašao Adebajora, koji je prevario ofsajd zamku odbrane domaćih i savladao Demirela, a samo minut kasnije golman Fenerbahčea je ponovo vadio loptu iz mreže. Fabregas je ponovo bio asistent, ovog puta do Volkota, koji je obišao Demirela i poslao loptu u gol.

Osam minuta kasnije, turski tim je smanjio zaostatak. Aleks je izveo slobodan udarac, poslao loptu do Guize, a ovaj uz pomoć Silvestrea zatresao mrežu.

Ipak, gostima je bilo dovoljno samo tri minuta da ponovo uspostave dva gola prednosti. Ponovo su gostujući fudbaleri bili prebrzi za Fenerbahče, a još jednu polukontru završio je ovog puta Dijabi.

Fener je do odmora propustio nekoliko prilika. Šanse su imali Šenturk i Guiza, domaći nisu bili tako daleko od novog pogotka, ali je Arsenal početkom drugog poluvremena iskoristio novu priliku i gotovo već tada rešio pitanje pobednika.

U 49. minutu, Fabregas je ubacio loptu iz slobodnog udarca, Sahin je bio neuspešan u izbacivanju lopte iz svog šesnaesterca, pogodio je Edua u lice, lopta je došla do Silvestrea, a ovaj je poslao do Songa, koji postiže svoj drugi pogodak u dresu Arsenala.

Dvanaest minuta pre kraja Guiza je uspeo da smanji na 2:4, a konačan rezultat postavio je 17-godišnji Aron Remzi, na svom debitantskom nastupu u Ligi šampiona, udarcem sa ivice šesnaesterca.

Pobeda Dinama u Portu

U drugom meču grupe G, ukrajinski Dinamo je u gostima savladao Porto, sa 1:0. Glavni krivac za tek drugi poraz Porta u poslednja 22 meča na domaćem terenu i prvu pobedu Dinama u gostima u Ligi šampiona još od sezone 2004/05 bio je Aleksandar Alijev, strelac jedinog pogotka na meču, iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, u 27. minutu.

Dinamo je tako ostao neporažen u grupi G i na dobrom je putu da ostvari plasman u sledeću rundu, a ključni meč igraće u 4. kolu, kada Ukrajinci dočekuju Porto. Portugalcima je to drugi poraz u nizu i sada će imati težak posao u borbi za opstanak u Ligi šampiona.

Ekipe su u prvom poluvremenu bile izjednačene. Domaći tim nije uspeo da uspostavi svoj ritam, dok je velike probleme odbrani Porta po desnoj strani pravio Ismael Bangura. Najbolju šansu u prvih 45 minuta imao je Lučo, čiji je udarac Stanislav Boguš jedva uspeo da odbije van okvira gola.

Usledio je spektakularan pogodak Alijeva iz slobodnog udarca, kada je pogodio gornji levi ugao sa oko 30 metara. Šansu za izjednačenje Porto je imao samo nekoliko trenutaka kasnije, preko odličnog Lisandra, koji je šutirao pored stative posle odličnog prodora. Sledeći u šansi pred golom Dinama bio je Kristian Rodrigez, ali ni on nije uspeo da pogodi okvir gola.

U drugom poluvremenu, Porto je napadao, ali bezuspešno, šanse su imali Lino i Hulk, ali su dobre prilike na drugoj strani propustili El Kaduri i odlični Miloš Ninković, koji je u finišu imao priliku da pogodi za 2:0, ali je šutirao preko gola.

Posle 3. kola, u grupi G i dalje vodi Arsenal, sa 7 bodova, Dinamo ima 5, Porto 3, a Fenerbahče 1.

Grupa G:

Fenerbahče - Arsenal 2:5 (1:3)
Porto - Dinamo Kijev 0:1 (0:1)

Tabela:

1. Arsenal 3 2 1 0 10:3 7
2. Dinamo 3 1 2 0 2:1 5
3. Porto 3 1 0 2 3:6 3
4. Fenerbahče 3 0 1 2 3:8 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve