Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.10.2008.

20:59

LŠ: Remi Zenita i BATE Borisova

Fudbaleri Zenita i BATE Borisova odigrali su nerešeno, 1:1 (0:0), u prvom meču 3. kola Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ruski šampion je, uprkos još jednoj odličnoj partiji, propustio da zabeleži pobedu i u trećem meču u debitantskom učešću u Ligi šampiona. Fudbaleri Zenita bili su na dobrom putu da pretrpe treći poraz kada su gosti poveli pogotkom Nehajčika, u 52. minutu, da bi Teke, 10 minuta pre kraja, postavio konačnih 1:1.

Ruski predstavnik pružio je odlične partije u Torinu, odnosno kod kuće protiv Reala, ali je ostao bez bodova, a slično je bilo i protiv BATE Borisova.

Domaćin je potpuno dominirao, dva puta pogađao okvir gola i propustio još niz prilika za pogodak. Najpre je Zirjanov namučio Veremka na drugoj stativi, golman Belorusa jedva je sprečio pogodak, da bi samo par minuta kasnije Teke pogodio stativu.

BATE uzvraća u 20. minutu, ali tek posle greške domaćeg tima. Križanac je izgubio loptu na svojoj polovini u duelu sa Radionovim, koji je ušao u šesnaesterac, ali pogodio samo stativu.

Na drugoj strani, Dani i Aršavin su pravili haos na polovini BATE-a. Dani je najpre šutirao sa oko 10 metara i pogodio prečku, da bi zatim Aršavin pokušao solo-prodorom. Odbrana BATE-a nije uspela da ga zaustavi, ali je Teke slučajno blokirao njegov šut ka golu gostiju. Sledeću šansu pred golom gostiju imao je Denisov, čiji je udarac zaustavljen na gol-liniji.

Kada se činilo da su domaći blizu vodećeg pogotka, šok domaćim navijačima u 52. minutu priredio je Nehajčik, kada je na dodavanje Bližnjika prošao pored Anjukova i poslao loptu pored Malafejeva.

Gosti su nastavili uporno da se brane, ali nisu izdržali. Nove šanse propustili su Teke, Timošćuk i Aršavin, pre nego što je Teke u 80. minutu, volej-udarcem postavio konačnih 1:1.

BATE Borisov je u Sankt Peterburgu prvi put posle šest mečeva izbegao poraz protiv jednog ruskog tima u takmičenjima Uefe. Ovo im je drugi bod u grupi H.

Sa druge strane, posle poraza od Juventusa i Reala, Zenitu je u 3. kolu bila neophodna pobeda i sada im verovatno ostaje samo borba za treće mesto u grupi H, koje vodi u Kup UEFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve