Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.10.2008.

12:32

Stanković: "Murinjo, hvala"

Kapiten reprezentacije Srbije i vezni igrač Intera Dejan Stanković, zahvalio se novom treneru Intera Žozeu Murinju na ukazanom poverenju.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Stanković je pružio izvanrednu partiju na meču sa Romom na ’Olimpiku’ u nedelju, uz postignut fenomenalan pogodak. Kada je Murinju preuzeo ’neroazure’ ovog leta, italijanska štampa je tvrdila da Srbin nije u planovima novog trenera. Ipak, nakon što je transfer u Juventus propao, Stanković je rešio da ostane u Interu i da se bori za mesto u timu i ta odluka mu se konačno isplatila.

Dosta osećanja je bilo pomešano u tom golu koji sam dao Romi, pogotovo osećaj mučenja“, rekao je Stanković za Gazetu delo Sport.

Stankovićev gol Romi:



Svi problemi sa povredama koje sam imao prošle sezone su me sprečile da igram dobro. Ovde sam se oduvek osećao kao kod kuće i nije bilo lako izdržati sve te zvižduke upućene meni na našem stadionu. Uvek sam davao sve od sebe, ali su me povrede ometale da popravim svoju igru“, rekao je kapiten Srbije.

Ali ono što zaista nisam mogao da podnesem je bila priča da sam štićenik Roberta Mančinija. Čak je i moja supruga umorna od svih tih glasina i uticala na mene da ostanem ovde i da pokažem da mogu da se dokažem čak i bez Mančinija“.

Na kraju, Žoze Murinje rešio je da veruje u bivšeg igrača Lacija, pa je Stanković odlučio da nastavi svoju karijeru u Interu.

Kada smo počeli letnje pripreme, Murinjo je bio veoma direktan sa mnom. Rekao mi je da ja nisam problem, već ekstra ’oružje’ i jedan od njegovih trikova, pošto je želeo da vidi istog onog fudbalera koga je poštovao kada je igrao za Lacio“, priznao je Stanković.

Nije rekao ’računam na tebe’ već više ’ti si u mom timu’ i to mi je bilo više nego dovoljno, pošto me je tako izjednačio sa mojim saigračima“, dodao je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve