Nova vest
Fudbal

Petak, 17.10.2008.

22:54

Alfio Basile podneo ostavku

Dosadašnji selektor Argentine Alfio Basile podneo je ostavku na tu funkciju posle poraza ’gaučosa’ od Čilea sa 1:0 u meču kvalifikacija za SP 2010. godine.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Ernesto Bialo, PR Argentinskog fudbalskog saveza, izjavio je je da je Basile ostavku podneo „iz ličnih razloga“. Predsednik Saveza Hulio Grondona bio je zatečen odlukom 64-godišnjeg stručnjaka. „Nije mi objasnio razloge zbog kojih je otišao, osim što ih je nazvao ’privatnim’. Nisam očekivao ovo. Ne možemo još da pričamo o nasledniku, prerano je“.

„Veoma sam iznenađen. Verovatno se osećao loše zbog nečega, ali mislim da nismo previše loši u kvalifikacijama“, zbunjen je bio Grondona, koji je predsednik AFA od 1979. godine.

Basileu je ovo bio drugi mandat na klupi Argentine. Prethodno je odveo ’gaučose’ na Svetsko prvenstvo 1994. godine u SAD-u, na kojem su ispali u osmini finala od Rumunije. Ovoga puta je korimo preuzeo od Hosea Pekermana posle Svestskog prvenstva 2006. godine, a sa timom je osvojio srebro na Kopa Amerika.

Kao eventualni naslednici pominju se Serhio Batista (osvojio zlato na Olimpijadi), zatim trener River Plate Dijego Simeone i Miguel Anhel Ruso, šef stručnog štaba San Lorenca.

Argentina posle 10 kola kvalifikacija ima 16 bodova i deli treće mesto na tabeli sa Čileom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve