Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.10.2008.

20:53

Pobeda Srbije u Austriji 3:1

Reprezentacija Srbije zasluženo je pobedila Austriju na prepunom Ernst Hapelu 3:1 (3:0), u kvalifikacijama za SP 2010. godine.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će naša selekcija odneti iz Austrije sva tri boda. Golove za Srbiju postigli su Krasić u 15, Jovanović u 18. i Obradović u 24. minutu. Jedini gol za domaću selekciju postigao je Janko u 80. minutu igre. Srbija je tom pobedom zadržala prvo mesto na tabeli sa devet bodova, koliko ima i Litvanija koja je savladala Farska ostrva sa 1:0.

Selektor Srbije Radomir Antić izvršio je samo jednu izmenu u odnosu na meč sa Litvanijom. Povređenog Dragutinovića zamenio je Krstajić, ali se povredio na treningu pa je mesto u startnoj postavi zauzeo defanzivac Udinezea Aleksandar Luković.

Antić je na teren izveo ofanzivan sastav sa tri napadača u ekipi: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković, Obradović, Stanković, Krasić, Milijaš, Jovanović, Pantelić, Žigić, ali je najistureniji bio Marko Pantelić.

Brikner je na teren izveo formaciju 4-2-3-1. Već u 30 sekundi meča Žigić je glavom uputio loptu ka golu, a Maninger ju je izbacio u korner.

Srbija je imala inicijativu u prvih desetak minuta, a onda je Krasić sa oko 20 metara sa desne strane fenomenalnim udarcem iz trka u dalji ugao gola Austrije doneo prednost našem timu.

Samo tri minuta kasnije novi gol za Srbiju. Marko Pantelić je sa oko 30 metara krenuo u solo prodor, obišao dva igrača, šutirao sa oko 12 metara, pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao je Jovanović i povećao na 2:0.

Novi šok za Austriju u 24. minutu meča. Kontru našeg tima povukao je Pantelić, odložio loptu do Obradovića, ovaj prebacio na slabiju desnu nogu i sjajnim udarcem u dalji ugao gola Austrije ponovo savladao Maningera.

Naša selekcija se nije zadovoljavala ogromnim vođstvom i nastavila je da "teroriše" odbranu domaćina. Pantelić je poslao dobru loptu sa desne na levu stranu za Jovanovića koji je ušao u kazneni prostor i šutirao. Lopta se od Predla odbila do prečke gola Austrije i ostalo je 3:0.

U 36. minutu Obradović je s leđa oborio protivničkog igrača i dobio žuti karton.

Zadovoljni rezultatom naši su se povukli i prepustili inicijativu domaćoj selekciji, oslanjajući se na kontra napade.

Pred sam kraj poluvremena velika greška naše odbrane. Na loptu koja je dolazila sa leve strane krenuli su Obradović i Stojković i sudarili se, Ivanšic je došao do nje, ali je Stojković uspeo da ga omete i nije bilo promene rezultata.

Selektor Austrije Brikner menjao je na poluvremenu, Marko Arnautović je ušao u igru, a u našem timu prva izmena dogodila se u 52. minutu, kada je Milijaša zamenio Zdravko Kuzmanović.

Druga izmena u Austriji desila se u 60. minutu, Zojber je zamenio Aufhauzera.

Igralo se bez većih prilika do 61. minuta kada je ponovo akcija krenula od Krasića. Dodao je loptu do Pantelića, koji ju je povukao nekoliko metara i šutirao, lopta ponovo udara Predla i ponovo pogađa prečku. Tri minuta kasnije Zoran Tošić je zamenio napadača Herte.

U 76. minutu Antić je izršio treću izmenu. Ušao je Boško Jankovića a iz igre izašao kapiten Dejan Stanković. Traku je preuzeo Nemanja Vidić.

Prvu pravu priliku za gol ekipa Austrije iskoristila je u 80. minutu. Mark Janko je pobegao Lukoviću i sa petnaestak metara savladao golmana Stojkovića koji nije uspeo da zatvori ugao.

Posle postignutog gola Austrijanci su krenuli nešto angažovanije i vršili pritisak po celom terenu. U 86. minutu zbog grubog starta Janković je dobio žuti karton.

Ponovo se otvorila prilika za našu kontru, ali Jovanović nije uputio dovoljno dugu loptu ka Zoranu Tošiću.

Rajli je produžio meč za četiri minuta, ali se rezultat nije menjao. Srbija će do kraja godine zadržati prvo mesto na tabeli, a naredni meč igra se u Rumuniji 28. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

363 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve