Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.10.2008.

19:26

Tores: Najbolji fudbal za titulu

Fudbaler Liverpula Fernando Tores uveren je da njegov tim ove sezone može da osvoji Premijer ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

On je dodao da taj uspeh zahteva da ekipa odigra najbolji fudbal u Evropi, preneli su u ponedeljak britanski mediji. "Crveni" žele da posle 18 godina pauze osvoje 19. titulu prvaka Engleske, a Tores priznaje da će on i njegovi saigrači imati težak zadatak da to ostvare. Španski napadač je naglasio da su Mančester Junajted, Čelsi, Arsenal i Liverpul trenutno najbolji timovi u Evropi.

"Verujem da možemo da osvojimo Premijer ligu ili Ligu šampiona. Arsenal igra dobar fudbal, protiv Liverpula i Čelsija je teško igrati, a Mančester Junajted je prošle godine igrao fantastično", rekao je Tores za klupski list LFC Magazin, a preneo britanski Skaj.

Tores je ocenio da neće biti lako osvojiti Premijer ligu, ali da njegova ekipa, ipak, ima šansu za trijumf.

"Mančester Junajted, Čelsi, Arsenal i Liverpul imaju potpuno drugačiji stil igre, ali su podjednako uspešni. Mi imamo dobre šanse za trijumf, ali neće biti lako završiti prvenstvo ispred jedne od te tri ekipe", rekao je Tores.

Trener Liverpula Rafael Benites očekuje mnogo golova od Toresa ove sezone, a bivši napadač Atletiko Madrida rekao je da trener ove sezone od ekipe zahteva bolje rezultate.

Tores je prošle sezone postigao 33 gola u svim takmičenjima, od kojih 24 u Premijer ligi, što je rekord za stranog fudbalera debitanta, ali Benites nije zadovoljan.

"Sebi sam najveći kritičar, a trener zahteva mnogo od mene. Rafa me stalno podseća da me čeka još mnogo rada i utakmica. Postićiću gol, ali on mi tada neće reći da je zadovoljan - nosim ga na svojim leđima svakog dana po šest sati", rekao je Tores.

Fernando Tores je 2007. godine iz Atletiko Madrida prešao u Liverpul, a za englesku ekipu odigrao je 39 utakmica i postigao 29 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve