Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.10.2008.

13:52

Krstajić: "Na pobedu i u Beču"

Defanzivac Mladen Krstajić i golman Vladimir Stojković složili su se da će, ukoliko ponovi igru sa meča protiv Litvanije, Srbija ostvariti pobedu i u Beču.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč Austrija - Srbija na programu je u sredu na stadionu 'Ernst Hapel', a posle odlične igre protiv Litvanije, u timu Radomira Antića vlada optimizam. "Ako ponovimo igru iz meča sa Litvanijom, na kojem smo delovali kao ozbiljna ekipe i koji bi trebalo da bude model po kojem ćemo igrati do kraja kvalifikacija, ostvarićemo dobar rezultat", rekao je Krstajić.

"Pobeda nad velikom Litvanijom, koja nije ono što je bila pre nekoliko godina, daje nam za pravo da u Beč putujemo sa verom u pobedu, a cilj nam je da ponovimo igru iz subotnjeg meča", ocenio je Stojković.

Austrijanci "orlove" dočekuju posle iznenađujuće lošeg rezultata na utakmici sa Farskim Ostrvima koja je završena remijem, 1:1.

"Remi Austrije sa Faranima je sve iznenadio. Austrijancima će sada biti mnogo teže, pošto im bežimo dva boda, a u subotu smo igrali dosta dobru utakmicu", naveo je Krstajić.

"Rezultat duela Austrije i Farskih Ostrva je najbolji dokaz koliko se fudbal generalno promenio. Dokaz da svaku utakmicu morate da igrate maksimalno koncetrisano. I Farska Ostrva nisu kakva su bila pre 10 godina", dodao je Stojković.

Srpski fudbaleri, ipak, o kvalitetima austrijske reprezentacije nisu sudili samo na osnovu utakmice sa Farskim Ostrvima, već pre svega na osnovu prethodnih duela sa Francuskom i Litvanijom.

Austrija je Francusku u Beču pobedila sa 3:1, dok je na gostovanju Litvaniji poražena sa 0:2.

"Austrijski tim dosta podseća na reprezentaciju Nemačke. U njihovoj igri nema previše lepote, ali su jaki u duelu, dosta trče, igraju svih 90 minuta. Mi smo jači u igri sa loptom, ali ćemo u Beču sigurno imati težak zadatak", ocenio je Krstajić.

"Recept za pobedu bi trebalo da bude naša pas igra, a na prethodnim utakmicama smo dokazali da smo dobri u tom elementu", dodao je Stojković.

Obojica igrača su izrazili zadovoljstvo što su ih sa subotnje utakmice sa Litvanijom navijači ispratili aplauzima i ovacijama. Oni su, takođe, izrazili nadu da će utakmice srpske reprezentacije u Beogradu biti sve posećenije.

Srbija će u Beču, za razliku od subotnjeg duela, igrati bez povređenog Ivice Dragutinovića, koga će u timu zameniti Aleksandar Luković.

Selektor "orlova" Radomir Antić ranije je rekao da razmišlja o mogućnosti da u tim pozove i Ivana Ergića, koji je trebalo da nadomesti odsustvo povredjenog Gojka Kačara, ali je od te namere odustao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve