Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.10.2008.

21:20

Španija u problemima sa povredama

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske imaće problema da sastavi tim za kvalifikacionu utakmicu za Svetsko Prvenstvo sa Estonijom u subotu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Del Boske neće moći da računa na defanzivca Serhija Ramosa i igrače sredine terena Andresa Inijestu, Dijega Kapela i Markosa Senu. Iako su bili povređeni, Karles Pujol, Karlos Marćena i Raul Albiol će najverovatnije nastupiti za svoju reprezentaciju usobtu.

Odbrambeni fudbaler Serhio Ramos i igrač sredine terena Andres Inijesta, koji su bili starteri na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj, na kojem je "crvena furija" osvojila titulu prvaka, imaju problema sa povredama leđa i nisu trenirali od kada se reprezentacija okupila u utorak.

Krilni igrač Dijego Kapel povredio je nogu, a umesto njega Del Boske pozvao je Alberta Rijeru.

Očekuje se da će povređeni Karles Pujol, Karlos Marćena i Raul Albiol, ipak, igrati u subotu, dok se Santi Kazorla najverovatnije oporavio od povrede stopala. U ekipu se vraća i Huanito Gutierez.

Del Boske će najverovatnije napraviti izmene u sredini terena. Ćabi Alonso će zameniti Brazilca Markosa Senu, koji je bio standardan na Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj.

Brazilac, koji igra za Španiju, bio je jedan od najvažnijih i najkorisnijih igrača na turniru, na kojem je "crvena furija" osvojila titulu prvaka Evrope posle 44 godine. Takođe, jedan je od najboljih fudbalera Viljareala, koji trenutno vodi u španskoj ligi.

Fudbaler sredine terena španske reprezentacije Ćavi Ernandez rekao je da su igrači i dalje pod utiskom osvajanja titule prvaka Evrope.

"Posle osvajanja titule prvaka Evrope ljudi nas više cene. Osećam se snažnije posle toga", rekao je Ćavi.

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo između Estonije i Španije igra se u Talinu u subotu, 11. septembra u 21.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve