Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.10.2008.

17:35

Riberi: Nismo bili dovoljno hrabri

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuski reprezentativac Frank Riberi smatra da je lošijim rezultatima njegove ekipe na početku kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo 2010. godine doprinela i nedovoljno hrabra igra. Njegov saigrač u reprezentaciji Karim Benzema ne veruje da bi smena selektora Rejmona Domeneka pomogla ekipi u kvalifikacijama za SP. Francuzi će u predstojećem meču sa Rumunijom biti oslabljeni za neigranje Vilijama Galasa koji se povredio i njega će zameniti fudbaler Liona Žan Alen Bumsong.

Galas je na poslednjem treningu zadobio povredu desnog butnog mišića i zameniće ga Bumsong, koji za reprezentaciju Francuske ima 24 nastupa.

Riberi, koji je jedan od najbitnijih igrača u timu "trikolora", zbog povrede članka nije igrao na prve dve utakmice Francuza u Sedmoj kvalifikacionoj grupi. Francuska je prvo u Beču izgubila od Austrije sa 1:3, a potom je u Parizu savladala Srbiju sa 2:1.

"Dok sam gledao te utakmice osetio sam da se plašimo da probamo neke stvari. Mi moramo da rizikujemo. Mi smo Francuska, imamo dobre igrače. Moramo da uživamo na terenu", rekao je Riberi, koji će se u tim Francuske vratiti na subotnjem gostovanju Rumuniji u Konstanci.

Očekuje se da će Riberi, koji je po sopstvenom priznanju spreman za 70 minuta utakmice, protiv Rumuna igrati po desnoj strani, dok će ulogu kreatora preuzeti Joan Gurkuf.

"On dobro čita igru, uvek je tamo gde treba, lako igra sa loptom. Meni bi mogao da bude koristan kod duplih pasova, a mogao bi i da mi otvara prostor", naveo je 25-godišnji Riberi.

Fudbaler minhenskog Bajerna je dodao i da je svestan da bi eventualni neuspeh u Konstanci mogao da znači i otkaz za sadašnjeg selektora "trikolora" Rejmona Domeneka. Riberi je, ipak, istakao da ne želi da ga razmišljanje o tome omete u pripremi za duel sa Rumunijom.

"Važno je da se ne zamaramo onim što je iza nas. Moramo da razmišljamo o budućnosti i koncetrišemo se na osvajanje tri boda koja su nam potrebna", kazao je Riberi.

Reprezentativni napadač Karim Benzema ne veruje da bi smena Domeneka sa funkcije selektora pomogla ’trikolorima’.

"Najbolje bi bilo da Domenek ostane. On mi je pružio priliku i verovao u mene. Njegov odlazak ne bi bio dobro rešenje", rekao je 20-godišnji napadač Olimpika iz Liona.

Francuzi su na prve dve utakmice Sedme kvalifikacione grupe u Beču izgubili od Austrije sa 1:3, a potom su u Parizu savladali Srbiju sa 2:1.

Pobeda nad Srbijom Domeneku je sačuvala posao, ali je predsednik Fudbalskog saveza Francuske Žan-Pjer Eskalet najavio da će rad 56-godišnjeg trenera biti preispitan posle duela sa Rumunijom.

"Moramo da prestanemo da pričamo o treneru i svi zajedno pružimo podršku ovom timu. Mi igrači samo o Rumuniji i pričamo. Potrebna su nam tri boda i osvojićemo ih", naglasio je Benzema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve