Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.10.2008.

14:55

Vidić: "Želim u Južnu Afriku"

Nemanja Vidić je izjavio da ima ogromnu želju da nastupi na Svetskom prvenstvu 2010. godine, što bi mu bio debi na velikom reprezentativnom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odbrambeni fudbaler Mančester Junajteda je 2006. godine bio u sastavu reprezentacije SCG za Mundijal u Nemačkoj, ali zbog suspenzije je propustio prvi, a zbog povrede preostala dva meča, što je imalo veliki uticaj na katastrofalan nastup selekcije koju su predvodili Ilija Petković i Goran Stevanović.

"Sami smo sebi stvorili pritisak da moramo da odemo na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, jer smo svesni koliko je to bitno za srpski fudbal, ali i za nas same. Lično, imam ogromnu želju da igram na Mundijalu, jer mi se do sada nije dalo da nastupim na nekom tako velikom takmičenju", rekao je Vidić na konferenciji za novinare u Kovilovu, pred nova dva meča u kvalifikacijama.

"Orlovi" će dve naredne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati protiv Litvanije, u subotu u Beogradu, i protiv Austrije, u sredu u Beču.

Dolazak Litvanije u Beograd zabrinjava srpsku javnost više nego putovanje srpskih fudbalera u Beč. Litvanci su na prve dve utakmice iznenadili fudbalski svet, pobedivši u gostima Rumuniju sa ubedljivih 3:0, a potom na svom terenu i Austriju rezultatom 2:0.

"Litvanci igraju dosta defanzivno, brane se sa 11 igrača, ali vrlo brzo prelaze u kontre, što im je i najjače oružje. Opasni su i iz prekida. Pojedinačno nemaju velika imena, ali su dobro

ukomponovani", ocenio je Vidić.

On je prokomentarisao ocenu novinara da selektor Litvanije Žoze Kuseiro nije najiskrenije rekao da je Srbija favorit u subotnjem duelu.

"Ta izjava je za domaću upotrebu, stvara se utisak da se gostuje Francuskoj. Svaka reprezentacija bi zbog imena naših igrača trebalo da nas poštuje, ali mi to za sada nismo zaslužili na terenu. Nadam se da se takve izjave ubuduće neće davati samo iz kurtoazije", kazao je Vidić.

Srbija, koja je na prva dva meča grupe 7 pobedila Farska Ostrva u Beogradu i izgubila u Parizu od Francuske, moraće da na utakmici sa Litvanijom pronađe i rešenje za do sada nesavladanu odbranu baltičke selekcije.

"Moramo da budemo strpljivi, jer sigurno nećemo imati mnogo prilika za gol. Ipak, ne smemo da dozvolimo da ne iskoristimo šanse koje nam se budu ukazale", izjavio je napadač Danko Lazović, koji je rekao i da nema ništa protiv što u reprezentaciji uglavnom sedi na klupi.

"Naravno da bih kao igrač želeo da više vremena provodim na terenu. Ipak, u reprezentaciji se ne buni zbog male minutaže, to može da se radi u klubu. Ovde svi treba da imamo samo jedan cilj – da se plasiramo na Svetsko prvenstvo", istakao je Lazović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve