Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.10.2008.

18:34

Lipi: "Del Pjero i dalje u planu"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Italije Marčelo Lipi izjavio je da za fudbalera Juventusa Alesandra Del Pjera još nije gotova reprezentativna karijera, iako ga neće biti na predstojeće dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Lipi je 33-godišnjeg Del Pjera izostavio iz tima za mečeve sa Bugarskom u Sofiji i Crnom Gorom u Lečeu.

"Zvao sam ga, razgovarali smo. Objasnio sam mu da želim da pogledam neke nove igrače i razumeo je. Rekao sam mu i da nastavi da radi ono što je uvek radio", kazao je Lipi novinarima.

Prethodni selektor "azura" Roberto Donadoni nije želeo Del Pjera u timu, ali se napadač Juventusa vratio u ekipu pošto je prošlu sezonu u Seriji A završio kao najbolji strelac lige.

Lipi je na spisak igrača za predstojeća dva duela pozvao četvoricu debitanata: Djuzepea Rosija, Simonea Pepu, Kristijana Madja i Fabijana Santakročea, tamnoputog odbrambenog fudbalera Napolija.

"Živimo u netolerantnim vremenima. Ako prisustvo Santakročea u reprezentaciji šalje poruku protiv rasizma, srećan sam zbog toga", rekao je Lipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve