Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.10.2008.

17:22

Predsednik FA želi kaznu za rasiste

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Predsednik Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Dejvid Trajsman rekao je u utorak da bi Totenhem trebalo navijačima koji su na rasnoj osnovi vređali igrača Portsmuta Sola Kembela da uvede doživotnu zabranu ulaska na stadion. Trajsman je takođe najavio da će se uskoro sastati sa predsednikom Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sepom Blaterom zbog incidenta u Zagrebu prošlog meseca, kada su hrvatski navijači takođe na rasnoj osnovi vređali igrača Engleske Emila Heskija.

"Gadi mi se način na koji su navijači kluba, za koji navijam ceo život, dočekali Kembela. Nadam se da će oni biti identifikovani i da će dobiti doživotnu zabranu ulaska na Totenhemov stadion", izjavio je Trajsman.

Incident se dogodio 28. septembra na utakmici domaćeg Portsmuta i Totenhema (2:0). Navijači Totenhema ne mogu da oproste Kembelu što je 2001. prešao u redove gradskog rivala Arsenala, odakle je 2006. ostišao u Portsmut.

Sol Kembel je za reprezentaciju Engleske odigrao 73 utakmice i postigao jedan gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve