Nova vest
Fudbal

Subota, 04.10.2008.

15:24

Janevski: Vreme da smanjimo razliku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski izjavio je da su svi u klubu iz Ljutice Bogdana svesni važnosti predstojećeg večitog derbija sa Partizanom, koji se igra u nedleju od 17 sati u okviru 7. kola Jelen Superlige Srbije.

On je istakao da je vreme da njegov tim smanji zaostatak za aktuelnim šampionom, koji sada iznosi 10 bodova, i da će pokušati da iskoristi slabosti u odbrani Partizana, koja je, napominje trener Crvene zvezde, najslabija tačka Partizanovog tima.

"Gledao sam ih par puta i radi se o kvalitetnoj ekipi koja već duži period igra zajedno, tako da ne mogu da nas iznenade. Bolji deo tima im je sredina i napad, dok su u odbrani slabi, naročito centralni igrači. Radili smo i po tom pitanju i verujem da ćemo iskoristiti sve naše prednosti“, rekao je Janevski na konferenciji za novinare.

134. večiti derbi biće prvi veliki ispit za Janevskog, koji je tek nedavno došao u Zvezdu.

"Spremno dočekujemo derbi. Verujemo i želimo pobedu na našem stadionu, pred našim navijačima, jer ćemo na taj način učiniti nastavak prvenstva interesantnijim. Radili smo veoma dobro ove nedelje i svi igrači su svesni od kakvog značaja je ova utakmica", kaže Janevski.

Janevski verovatno neće moći da računa na povređenog Poljaka Gžegoža Bronovickog, ali i Makedonca Ivana Tričkovskog i brazilskog napadača Klea.

Posle katastrofalnog početka sezone, Crvena zvezda je zabeležila tri pobede, a kapiten Nenad Milijaš očekuje nastavak te serije:

"Ono što nam daje još više samopoudanja je to što smo u poslednje vreme odigrali u kontinuitetu nekoliko dobrih utakmica iz kojih smo izašli kao pobednici i verujem da će tako biti i sada. Prvenstveno mi je drago da se utakmica igra pred publikom. Svi igrači su spremni, daćemo sve od sebe da pobedimo i da tako dokažemo da ova ekipa može mnogo više od onoga što je do sada pokazala", rekao je Milijaš.

Zvezde je tokom leta skoro potpuno renovirala tim, a jedan od potencijalnih debitanata u večitom derbiju je centarfor Branimir Subašić.

„Drago mi što ću imati prilku da učestvujem u utakmici ekipa čije rivalstvo traje decenijama. Imamo kvalitetan napad i igrače kao što su Koroman, Milijaš i Lazetić, koji svi mogu da naprave dosta problema protivničkim igračima. Ekipa je maksimalno motivisana, raspoloženje kod svih igrača je odlično i svi verujemo da ćemo pobediti", kaže Subašić.

Meč Crvena zvezda – Partizan igra se u nedelju od 17 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

4 h

U fokusu

Vidi sve