Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.10.2008.

22:44

Poraz Borca i u Amsterdamu

Fudbaleri Borca iz Čačka izgubili su u četvrtak u Amsterdamu od Ajaksa 0:2 i debitantsku sezonu na evropskoj sceni završili u prvom kolu Kupa UEFA.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za slavni holandski tim postigli su Džefri Sarpong u 71. i Luis Suares u petom minutu sudijske nadoknade. Ajaks je bio bolji i u prvom duelu sa Čačanima, pošto je u Beogradu pobedio sa ubedljivih 4:1. Borac je plasmanom u Kup UEFA, do kojeg je došao pobedivši moldavsku Dačiju i bugarsku Lokomotivu, ostvario najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Eliminacija Čačana Srbiju je ostavila sa samo jednim predstavnikom na međunarodnoj sceni - beogradskim Partizanom, koji je večeras eliminisao Temišvar, pa će u utorak u Nionu učestvovati na žrebu za ligu Kupa UEFA.

Ajaks: Fermer - Silva, Van der Viel, Fermalen, Šilder - Enoh (58. Anita), Sno (46. Sarpong), Fertongen (54. Lindgren) - Suarez, Huntelar, Cvitanič.

Borac: Grahovac - Antić, Ignjatović, Dmitrović, Marić - Krnjinac, Dragutinović (46. Đoković), Mugoša, Stojanović - Lazović (80. Grkajac), Milovanović (90. Prtenjak)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve