Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.10.2008.

18:14

Apel za miran derbi

Čelnici FSS, Zajednice superligaša, Crvene zvezde, Partizana i MUP-a apelovali su u četvrtak na fer i sportsko ponašanje na predstojećem "večitom derbiju".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Apelujemo na sve da učine maksimalne organizacione napore da naš derbi protekne u duhu fer-pleja i na terenu i na tribinama, kao i na ulicama glavnog grada", navodi se u zajedničkom saopštenju posle sastanka tih organizacija. Utakmica između Crvene zvezde i Partizana u sedmom kolu Jelen Superlige Srbije igraće se u nedelju od 17 sati na stadionu "crveno-belih".

"Večiti derbi", 134. po redu, mogao je da se igra i pred praznim tribinama, pošto je sve do srede postojala mogućnost da zbog incidenata na utakmici sa Jagodinom u petom kolu Jelen Superlige Zvezda bude kažnjena igranjem bez publike.

Rukovodstvo takmičenja, ipak, prihvatilo je Zvezdine garancije da će ispuniti obaveze iz Pravilnika o bezbednosti na utakmicama, pa će navijači moći da uživo prisustvuju duelu sa Partizanom.

Zvezda je kažnjena zato što nije sprečila da igrači i navijači kluba nošenjem majica sa natpisom "Pravda za Uroša" javno pruže podršku navijaču Urošu Mišiću, koji je zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije osuđen na 10 godina zatvora.

"Zajedno tražimo rešenje, ali ovaj posao zahteva dugotrajni rad. Na regularnost takmičenja mora se uticati i drugim merama, jer našem reprezentativnom i klupskom fudbalu prete sankcije i eliminacija sa evropeke scene ukoliko bude nastavljeno divljanje na stadionima", izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić posle zajedničkog sastanka.

On je podsetio da naša fudbalska organizacija u poslednja tri meseca "vuče poteze" kako bi se raščistili nesporazumi u okviru klubova, ali i navijačkih grupa koje svojim istupima izlaze iz okvira sportskog nadmetanja.

"Regularnost našeg prvenstva u ovom trenutku nije dovedana u pitanje. Medjutim, nikome nećemo ubuduće gledati kroz prste, počev od sudija, preko ljudi koji rade u klubovima Zajednice superligaša, do zvaničnika na našoj fudbalskoj sceni", naglasio je Karadžić.

On je ocenio da predstojeća poseta predsednika Međunarodne fudbalske federacije Jozefa Blatera treba da bude "početak prekretnice u stvaranju zdravije atmosfere u srpskom fudbalu".

"Nadam se da ćemo već u nedelju na derbiju pokazati napredak i da će susret večitih rivala proteći bez problema i u sportskoj atmosferi", optimista je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve