Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.10.2008.

17:45

Zenit negira umešanost u nameštanja

Zenit iz Sankt Peterburga ogradio se u četvrtak od navodnog pokušaja pojedinih članova ruske mafije da nameste polufinalne utakmice Kupa UEFA.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Španski sudija je u sredu nemačkom tužilaštvu poslao trake na kojima su snimljeni razgovori članova ruske mafije oko nameštanja polufinalnog dvomeča između Zenita i Bajerna. Zenit je u revanš utakmici odigranoj u Sankt Peterburgu ubedljivo pobedio Bajern sa 4:0, i ukupnim rezultatom od 5:1 prošao u finale kupa UEFA. U finalu ruska ekipa je pobedila Rendžers 2:0.

"Nemamo šta da komentarišemo jer, i ako postoji neka istraga Zenit nije umešan. Nemamo nikakve veze sa osobama koje su, navodno, odgovorne za to, bilo da se radi o članovima takozvane ruske mafije ili nekome drugom", rekao je portparol Zenita Aleksej Petrov Rojtersu.

U saopštenju objavljenom na klupskom sajtu, Zenit je naveo da je igra protiv Bajerna "najbolji dokaz da su pobede izborene na častan i beskompromisan način".

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko, koji je i predsednik Fudbalskog saveza Rusije, rekao je da su optužbe o nameštanju polufinalnih mečeva novi pokušaj da se diskredituje fudbal u toj zemlji.

"Ovo nije samo pokušaj da se diskredituje Zenit, nego i Bajern. Nemački šampion ima mnogo dobrih igrača u ekipi Miroslava Klosea, Ze Roberta, Luku Tonija... Pa, kako možete takve igrače da podmitite. Mislim da ne možete da kupite pobedu protiv Bajerna", ocenio je Mutko.

Nemački prvak je u sredu saopštio da nema nikakve informacije o istrazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve