Nova vest
Fudbal

Nedelja, 28.09.2008.

19:31

Goleada na Mestalji, trijumf Malage

Fudbaleri Maljorke su napravili preokret u Santanderu i savladali Rasing rezultatom 2:1 u 5. kolu španske Primere.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U ostalim mečevima popodnevnog programa Malaga je zabeležila prvi trijumf u sezoni, pošto je bila bolja od Valjadolida sa 2:1. Hetafe je golom u finišu meča pobedio Atletik Bilbao u gostima, a Almerija je na isti način savladala Rekreativo. Golova nije bilo na utakmici Numansija – Osasuna. Valensija je savladala Deportivo sa 4:2, a u derbiju kola Sevilja je pobedila na Kalderonu 1:0.

Valensija je posle lošeg starta i auto-gola Moretija potpuno preuzela kontrolu nad utakmicom i do poluvremena uspela da izjednačil preko Huana Mate. U drugom delu igre David Vilja sa dva pogotka i Hoakin jednim doneli su 'slepim miševima' četvrtu pobedu u prvenstvu. Rezervista Anhel Lafita u finišu je ublažio poraz gostiju iz La Korunje.

Defanzivac Ivan Markano je postigao vodeći gol za Rasing, pošto je bio najviši u skoku posle kornera Gonsala Kolse u 22. minutu. Tim sa Baleara izjednačio je u finišu prvog poluvremena, kada je posle kontranapada Fernando Varela pogodio donji levi ugao – 1:1.

Odluka je pala u 86. minutu - bivši fudbaler Osasune Pjer Vebo glavom je sproveo loptu u gol posle ubacivanja Huana Hurada. Bila je to druga ovosezonska pobeda za Maljorčane, dok Rasing, uprkos solidnoj igri, još nema nijednu.

Malaga je konačno došla do prvog trijumfa u sezoni, a golove su dali Adrian i Lolo. Pedro Leon je u 64. minutu postigao gol za Valjadolid, ali je odbrana gostiju odolela do samog kraja.

Hetafe, poznat kao 'domaćinska' ekipa, uspeo je da slavi u Bilbaou protiv ekipe sa istom reputacijom. Odlučujući gol dao je Havijer Kaskero u 87. minutu.

Almerija je kod kuće dobila Rekreativo pogotkom Alvara Negreda u 90. minutu. Posao domaćinu bio je olakšan činjenicom da su od 80. minuta igrali sa jednim, a od 84. sa dvojicom igrača više, pošto su isključeni Oliveira i Vaskes.

Gol odluke na Visente Kalderonu postigao je Luis Fabijano u 22. minutu.

U subotu su igrale tri prvoplasirane ekipe iz prošlog šampionata:

Sporting – Viljareal 0:1
Espanjol – Barselona 1:2
Betis – Real 1:2


Tabela:

1. Valencia 13
2. Villarreal 13
3. Real Madrid 12
4.Sevilla FC 11
5. Barcelona 10
6. Almeria 10
7. Atlético Madrid 9
8. Getafe 8
9. Mallorca 8
10. Espanyol 7
11. Valladolid 6
12. Deportivo La Coruña 5
13. Athletic Bilbao 5
14. Recreativo Huelva 4
15. Osasuna 4
16. Numancia 4
17. Málaga 4
18. Real Betis 2
19. Racing Santander 2
20. Sporting Gijon 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve