Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.09.2008.

17:04

Zvezda pobedila uz dva prekida

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Lav kupa Srbije pobedom nad Radničkim u Nišu 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva gola za crveno-bele postigao je Ivan Tričkovski, u sedmom i 23. minutu utakmice, a konačni rezultat postigao je Marko Blažić u devetom minutu sudijske nadoknade. Meč je prekidan dva puta, najpre na deset, a zatim na pet minuta, jer je delegat meča bio nezadovoljan transparentima Zvezdinih navijača.

Navijači beogradskog kluba, koji su do stadiona Čair imali posebnu pratnju, nisu pravili incidente, niti su pretili bilo kome, ali je delegat odbio da dopusti da se meč igra dok su okačeni transparenti "Sudstvo, policija i mediji – marionete režima" i "Pravda za Uroša".

Meč je nastavljen tek pošto su Zvezdini fudbaleri neko vreme proveli u razgovoru sa navijačima.

Pre i posle toga Zvezda je potpuno dominirala protiv niškog trećeligaša, koji je 80-ih bio i polufinalista kupa UEFA.

Prva dva gola postigao je Ivan Tričkovski, kojem su to prvi golovi u takmičarskim utakmicama, od kada je u januaru stigao u beogradski klub. Zvezda je tako stekla nedostižnu prednost, a tokom veoma duge sudijske nadoknade, izazvane prekidima, Marko Blažić je postavio konačni rezultat.

Zajedničku konferenciju za prisutne novinare posle utakmice 1/16 finala Lav kupa Srbije, održali su pomoćni trener Kristić, šef stručnog štaba domaćina Đukić i kapiteni Milijaš i Simov.

"Iza nas je jedna lepa utakmica,odigrana po skoro idealnom vremenu i u pravoj fudbalskoj atmosveri. U prvom poluvremenu smo igrali dobro i uspeli da brzo postignemo dva gola ali igra u nastavku ipak nije bila na željenom nivou. Za nas je najvažnije da je ovo naša treća pobeda u nizu, istovetnim rezultatom 3:0. To je upravo i razlog da budemo optimisti za utakmice koje slede, u Kuli u subotu i u derbiju za deset dana," rekao je Aleksandar Kristić.

Brazilac Kleo je debitovao za Crvenu zvezdu, a Tričkovski i Blažić postigli su svoje prve golove u zvaničnim utakmicama.

"Konkurencija u napadu je velika i šef Janevski još uvek želi da sagleda mogućnosti svih igrača koje imamo na raspolaganju. Danas su starteri bili Kleo i Tričkovski i mislim da su obojica opravdali očekivanja," smatra Kristić.

Kapiten Nenad Milijaš je odigrao prvih 45 minuta: "Jako smo lepo primljeni u Nišu i stvarno je bilo zadovoljstvo igrati pred ovako posećenim stadionom. Nama je bio bitan prolaz dalje u takmičenju koje nam obezbeđuje trofej i izlazak u Evropu i u tome smo uspeli. Igrači Radničkog su se fer borili i nimalo lako nam se nisu predali, ali smo ipak zasluženo pobedili. Vidi se da Nišu fale ovakvi veliki fudbalski događaji i da je publika željna gostovanja poznatih timova. Radničkom želim da se što pre vrati u superligašku konkurenciju jer je to za klub takve tradicije, u ovolikom gradu, svakako neophodnost. "

"Svesni smo šta je Zvezda i nismo gajili iluzije da je možemo pobediti. Naš cilj je bio da se pruži dostojan otpor i da moji momci istrče ovu utakmicu kao pripremu za nama bitan duel protiv pirotskog Radničkog, sledeće nedelje. Zvezda je zasluženo dobila i pokazala zašto je fudbal lepa igra. Zadovoljan sam igrom mog tima koji se do kraja borio i nije bio bez šansi," rekao je trener Radničkog Vladislav Đukić.

"Zvezda je bila apsolutni favorit i mi smo u utakmicu ušli sa malim grčom. Već smo primili dva gola kada smo uspeli da koliko toliko dođemo do naše igre. Čestitam Crvenoj zvezdi i želim joj puno uspeha u daljim utakmicama u Kupu i prvenstvu," smatra prvotimac Nišlija i kapiten Aleksandar Simov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve