Nova vest
Fudbal

Petak, 12.09.2008.

20:15

Liverpul čeka Mančester junajted

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovog vikenda na Enfildu se igra "Bitka za Britaniju", rivali Liverpul i Mančester junajted. Zdravstveno stanje fudbalera Liverpula ohrabruje Rafaela Beniteza, jer se u ekipu vraćaju i Stiven Džerard i Fernando Tores. Džerard je preskočio ekskurziju engleske fudbalske reprezentacije u Zagreb, zbog lakše hirurške intervencije na preponi, dok se Tores oporavio posle povrede tetive. Obojica su u petak trenirali.

Bivši saigrači iz Totenhema, Robi Kin i Dimitar Berbatov, ovoga puta igraće jedan protiv drugog. Berbatovu će ovo biti debi za prvaka Evrope, dok bi Kin trebalo u napadu da pravi društvo oporavljenom Toresu. Što se sastava Junajteda tiče, svi će biti na raspolaganju Aleksu Fergusonu, osim Kristijana Ronalda čiji se povratak na teren planira za prvo kolo Lige šampiona protiv Viljareala (meč koji će TV B92 direktno prenositi).

Na poslednjih šest mečeva, Mančester junajted bio je daleko uspešniji pobedivši pet puta uz jedan odigran remi. Fergusonova ekipa je jedina prošle sezone uzela Liverpulu sva tri boda na Enfildu. Ukoliko Liverpul trijumfalno prekine ovu neugodnu seriju biće to 50. pobeda ovog tima u duelima sa Junajtedom.

Utakmica Liverpul - Mančester junajted igra se u subotu od 13.45.

U ostalim susretima Premijer lige sastaju se:

subota
Blekburn - Arsenal (16.00)
Fulam - Bolton (16.00)
Njukasl - Hal (16.00)
Portsmut - Midlsbro (16.00)
Vest Bromvič - Vest Hem (16.00)
Vigan - Sanderlend (16.00)
Mančester Siti - Čelsi (18.30)

nedelja
Stouk - Everton (14.30)

ponedeljak
Totenhem - Aston Vila (21.00)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve