Nova vest
Fudbal

Petak, 12.09.2008.

17:34

Džajić može da se vrati u Zvezdu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalski klub Crvena zvezda demantovao je u petak pisanje pojedinih srpskih medija da je državni vrh Srbije zabranio Draganu Džajiću da preuzme neku od funkcija u klubu. "Klub ovim putem obaveštava javnost da, prema podacima sa kojima trenutno raspolažemo, ne postoje bilo kakve pravne prepreke koje bi gospodinu Džajiću onemogućile povratak u klub", ističe se u saopštenju Zvezde.

"Crveno-beli" su naveli da samo komisija zadužena za to ima pravo da kvalifikuje potencijalne kandidate za Skupštinu kluba.

"Fudbalski klub Crvena zvezda će u najskorijem vremenu na Skupštini kluba izabrati novog predsednika, a pravo da kvalifikuju potencijalne kandidate imaju isključivo članovi komisije, koja je formirana za tu svrhu od strane Upravnog odbora", kaže se u saopštenju.

Zvezda je u saopštenju poručila da će o svim aktivnostima u klubu transparentno informisati javnost.

"Crvena zvezda će veoma transparentno i profesionalno izveštavati o svim aktivnostima koje će u veoma skorom periodu dovesti do potpune normalizacije u našem klubu, kao i potencijalnim kandidatima za rukovodeće funkcije", zaključuje se u saopštenju beogradskog kluba.

Bivši predsednik Zvezde Dragan Džajić, bivši generalni sekretar Miloš Marinković i bivši sportski direktor Vladimir Cvetković uhapšeni su u februaru zbog sumnje da su prilikom transfera nekoliko igrača zloupotrebili službeni položaj.

Njih trojica su početkom jula pušteni da se brane sa slobode, a prethodno im je nekoliko puta pritvor bio produžavan.

Nakon ostavke kompletne uprave Zvezde krajem avgusta, pojedini mediji pisali su da bi Džajić mogao da se vrati na mesto predsednika "crveno-belih".

Pojedini beogradski listovi u četvrtak su objavili da su nakon toga neki državni funkcioneri čelnike Zvezde upozorili da je Džajić još uvek pod istragom i da ne može da se vrati na rukovodeće mesto u klubu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve