Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.09.2008.

15:55

Šuker: "Kapelo je pobednik"

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bivši hrvatski fudbalski reprezentativac Davor Šuker rekao je da je Fabio Kapelo prava osoba za selektora reprezentacije Engleske i naglasio da je Italijan "rođeni pobednik", objavio je sportski sajt "Gol". Šuker je bio član Real Madrida 1997. godine, kada je Kapelo predvodio tu ekipu do titule šampiona. Hrvatski fudbaler je te sezone postigao 24 gola.

Bivši fudbaler veruje da će Kapelo imati sličan uticaj i na reprezentativce Engleske, ali i da će imati težak zadatak.

"Kapelo je pravi čovek za Englesku pošto je njima potrebno da promene medjunarodni imidž. Imam mnogo prijatelja u toj zemlji i ljudima se ne svidja slika nacionalnog tima. To je prva stvar koju će Kapelo morati da promeni - svi moraju da se ponose reprezentativnim dresom. On to može da uradi, ali fudbaleri moraju da ga prate", rekao je Šuker.

Ssuker je rekao da je teško biti selektor Engleske, ali je ponovio da je Kapelo sposoban za taj posao.

"Poznajem Kapela. Gde god da radi - uvek pobedjuje. On je pravo rešenje za selektora Engleske, ali mu je potrebno vreme. Kada radite kao trener te reprezentacije uvek morate da pobedjujete, a ukoliko se to ne desi, svi imaju probleme, a ne samo trener. Utakmica u Zagrebu će biti 'opasna' za njega", rekao je Šuker.

Reprezentacija Engleske sutra, u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, gostuje selekciji Hrvatske.

Prošle godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, Hrvatska je u Zagrebu pobedila 2:0. "Vatreni" su u poslednjih 16 godina na "Maksimiru" izgubili samo jednu utakmicu, i to 2000. godine protiv tadašnjih svetskih prvaka Francuske.

"Na domaćem terenu selekcija Hrvatske uvek igra 120 odsto. Možda je nekoliko igrača povredjeno, ali i kada ih promenimo, još uvek ekipa igra 120 odsto. Uvek sam bio ponosan što igram za nacionalni tim, a isti je slučaj i sa ovim mladim igračima pod vođstvom Slavena Bilića", rekao je Šuker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve