Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.09.2008.

15:36

Platini dolazi u Beograd

Predsednik Evropske UEFA Mišel Platini najavio je posetu Beogradu, saopštio je FSS.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Platini je u razgovoru sa čelnikom srpskog saveza Tomislavom Karadžićem i generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem rekao da bi poseta srpskoj prestonici trebalo da se dogodi početkom naredne godine.

Karadžić i Laković su u sedištu UEFA u Nionu dva sata razgovarali sa Platinijem, generalnim sekretarom UEFA Dejvidom Tejlorom, direktorom odeljenja za kontakte sa nacionalnim savezima Teodorom Teodoridisom i direktorom za infrastrukturne projekte Paskalom Toresom. Tom prilikom oni su ih upoznali sa planovima našeg saveza vezanim za napredak srpskog fudbala.

"Naglasili smo da želimo značajnije mesto na mapi fudbalske Evrope. Dobili smo podršku i obećanje predsednika Platinija da će u prvom tromesečju naredne godine doći u Beograd, gde će ga primiti najviši predstavnici države i sportskih organizacija", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, planirano je da tokom te posete bude konkretizovan dogovor oko izgradnje "Kuće fudbala".

"Na nama je da odredimo i obezbedimo lokaciju za "Kuću fudbala". Platini nam je najavio značajnu novčanu pomoć za izgradnju, a suma će biti određena na sastanku u Beogradu", dodao je predsednik FSS.

Na sastanku u Nionu otvrene su i druge za naš fudbal značajne teme.

"Razgovarali smo o većem broju naših ljudi u organima UEFA, a izneli smo i želju da organizujemo više takmičenja, s obzirom da smo u tom segmentu već pokazali zavidan nivo. Pohvaljeni smo za organizaciju dva kvalifikaciona turnira kadeta u Kragujevcu, Jagodini i Badnjevcu", rekao je Laković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve