Nova vest
Fudbal

Subota, 06.09.2008.

21:07

Srbija - Farska Ostrva 2:0

Fudbaleri Srbije pobedili su Farska Ostrva 2:0, u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Jakobsen je autogolom doveo naš tim do prednosti u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je Nikola Žigić dva minuta pre kraja. Sledeći protivnik Srbije u kvalifikacijama je Francuska. Taj meč igra se u sredu u Parizu.

Evo i sastava Srbije: Dišljenković, Rukavina, Dragutinović, Vidić, Obradović, Stanković, Milijaš, Krasić, Tošić, Pantelić, Žigić.
Farska Ostrva: Mikelsen, Nes, Davidsen, Danijelsen, J. Jakobsen, Tomasen, Borg, K. Jakobsen, Samuelsen, Lotum i Bo.

Srbija je, kao što se i očekivalo, od samog starta utakmice saterala Farane na 30 metara od njihovog gola. U prvih deset minuta naš tim imao je tri solidne prlike za gol.

Prvo je Žigić u petom minutu pogodio stativu udarcem glavom posle centaršuta sa desne strane. Nekoliko minuta kasnije kapiten Stanković je odlično šutirao sa oko 20 metara, a golman Farskih Ostrva izbacio je loptu u korner.

Posle tog udarca iz ugla, šansu je imao i vidić, ali je njegov pokušaj glavom otišao pored leve stative gostujućeg golmana. Posle startnog pritiska, gosti sa Farskih Ostrva uspeli su malo da se oslobode pritiska, a novi priliku naš tim imao je u 25. minutu. Marko Pantelić je zalomio sa leve strane u kazneni prostor i šutirao, ali njegov pokušaj je završio iznad gola.

Dva minuta kasnije Srbija je imala novu šansu za vođstvo. Marko Pantelić je dobro primio lpptu na nekih 20 metara od gola, odlično je uposlio Milijaša na ivici kaznenog prostora, ali je pokušaj debitanta završio preko gola.

Posle velikog pritiska, odbrana Farskih Ostrva pala je u 29. minutu. Stanković je poslao dijagonalu na ivicu šesnaesterca za Žigića, visoki napadač glavom je pokušao da pronađe Pantelića na petercu, a defanzivac Farana Jakobsen je u pokušaju da prekine akciju glavom savladao svog golmana za 1:0.

Do kraj prvog dela Žigić i Pantelić imali su po jednu polupriliku, ma ali je nakon 45 minuta ostalo samo 1:0 za naš tim.

Početkom drugog dela Srbija je nastavila sa pritiscima. U 48. minutu Pantelić je pokušao udarcem sa 20 metara koji ja završio preko gola, a tri minuta kasnije Karsić je imao dobru priliku posle greške golmana Farana. Fudbaleri moskovskog CSKA ipak nije lepo zahvatio loptu, i prilika je propala.

Gosti sa Farskih Ostrva su i u drugom delu igrali sa svih 11 fudbalera na svojoj polovini, pa je našim napadačima bilo izuzetno teško da naprave višak i neku priliku. Selektor Antić je u prvih 20 minuta drugog dela napravio dve izmene.

Marka Pantelića zamenio je Danko Lazović, a nešto kasnije umesto Nenada Milijaša priliku je dobio je fudbaler Salcburga Saša Ilić.

U 68. minutu Lazović je mogao da duplira prednost Srbije. Rukavina je prošao po desnoj stran i centrirao, Lazović je primirio loptu grudima i šutirao, ali je golman Farskih Ostrva odbranio.

Tri minuta kasnije Tošić i Obradović su dobro kombinovali po levoj strani, levi bek Partizana je dobro centrirao za Žigića, ali je ovaj glavom za malo prebacio gol. U 75. minutu Radomir Antić izvršio je i treću izmenu. Zorana Tošića zamenio je novi fudbaler Đenove Boško Janković.

U 80. minutu pravo je čudo kako naš tim nije postigao drugi gol. Žigić je u kaznenom prostoru glavom spustio loptu za Lazovića, ovaj je leđima okrenut golmanu na šest metara odložio do krasića koji je prošao po desnoj strani i centrirao. Lopta se od prečke odbila do Žigića čiji šut je izblokiran.

U 83. minutu Farska Ostrva ostala su sa desetoricom na terenu, pošto je Nes isključen zbog preotrog starta nad Boškom Jankovićem. Ipak, kada se činilo da će meč biti završen 'minimalcem', Žigić je u 88. minutu postavio konačnih 2:0. Krasić je izveo korner sa desne strane, a Žigić je sa oko 14 metara glavom poslao loptu u bliži ugao Farana. Defanzivac gostiju i gloman nisu se najbolje snašli, i lopta je nekako ušla u gol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

259 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve