Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.08.2008.

20:56

Crvena zvezda eliminisana!

Fudbaleri Crvene zvezde nisu se plasirali u prvo kolo Kupa UEFA posle dvomeča sa Apoelom.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Revanš u Beogradu završen je rezultatom 3:3, dok je u prvom meču u Nikoziji bilo 2:2 ali su Kiprani prošli dalje zbog gola više u gostima. Strelci za Zvezdu bili su Subašić u 77. i Milijaš u 85. i 103. minutu, dok su za Kiprane golove postigli Kosovski u 54, Ribeira u 56. i Mirosavljević u 117. minutu.

Gosti su krenuli silovito i već u četvrtom minutu imali odličnu šansu kada je Kristu glavom uputio loptu sa šest metara. Loptu je odbio golman 'crveno-belih' Radivojević a natrčao je Karalampidis koji je pogodio jednog saigrača.

Najbolju šansu za Crvenu zvezdu u prvom poluvremenu imao je Igor Burzanović u 27. minutu, ali nije uspeo da je realizuje.

Fudbaleri Apoela bili su ubedljiviji i na startu drugog poluvremena. Poljak Kamil Kosovski je dva puta prevario Markovića i poslao loptu u mrežu kroz noge golmanu Radivojeviću. Samo dva minuta kasnije Ribeira je oduzeo loptu Gaju i odličnim udarcem postigao gol.

Crveno-beli su delovali izgubljeno u tim trenucima, a nezadovoljstvo su zvižducima pokazivali i navijači na 'severu'. Tek što je ušao na teren Branimir Subašić je uspeo da smanji vođstvo Kiprana veoma atraktivnim golom makazicama u 77. minutu.

Pet minuta pre kraja drugog poluvremena, Nenad Milijaš je iz slobodnog udarca sa 30 metara poslao loptu ka golu. Iako je bilo sumnjivo da li je lopta prešla gol liniju, pomoćni sudija je signalizirao da je postignut pogodak.

Regularni deo meča završen je rezultatom 2:2. U 13. minutu prvog produžetka, golman Apoela Kiotis srušio je Subašića i dosuđen je penal i crveni karton za čuvara mreže. Kapiten Nenad Milijaš bio je siguran sa bele tačke i doneo svom timu prednost od 3:2.

Iako su imali igrača manje na terenu Kiprani su nastavljali sa napadima i to im se isplatilo u 117. minutu kada je Mirosavljević bio efikasan i doneo svom timu izjednačenje i prolaz u prvo kolo Kupa UEFA.

Utakmicu na Maraklani posmatralo je oko 15.000 navijača.

CRVENA ZVEZDA: Radivojević, Ninkov, Tomović, Gaj, Marković, Bogdanović, Milijaš, Burzanović (od 64. Jaković), Koroman (od 64. Perović), Tričkovski (od 73. Subašić), Edgar

APOEL: Kiotis, Pursaitidis, Florea, Kristu, Segiri, Rodrigez (od 6. Ribeiro), Kosovski, Kristostomus, Barbosa, Karalampidis, Zevlakov (od 65. Mirosavljević).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1053 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve